Ni skrivnost, da je ena največjih zvezdnic, pevka in igralka Lady Gaga, že vrsto let podpornica skupnosti LGBT in ji pomaga po najboljših močeh.

Tokrat se je Lady Gaga obrnila na princa Williama in mu uredila sestanek s predstavniki fundacije The Albert Kennedy. Gre za dobrodelno fundacijo, ustanovljeno leta 1989 v Cath Hall v britanskem Manchestru, ime pa je dobila po 16-letnemu fantku, ki je umrl med begom pred tolpo. Kot je znano, je princ William Lady Gaga zelo naklonjen. Uslišal je njene prošnje po pomoči, zato se bo dobil s predstavniki fundacije, ki pomagala brezdomni mladini LGBT v Veliki Britaniji.

lady gaga
Profimedia
Superzvezdnica Lady Gaga se je osebno obrnila na britanskega princa.

»Če bo vse po sreči, bo William postal mecen omenjene fundacije, kar bo velik uspeh. Z Lady Gaga sta sodelovala že večkrat, nazadnje leta 2017 v projektu ozaveščanja glede duševnega zdravja,« so sporočili iz fundacije LGBT, ki jo med drugim podpira tudi slavni igralec sir Ian Mckellen.

»Fundacija omogoča spletno pomoč vsem in ima tudi centre v Londonu, North Westu in North Eastu, ponuja pa zavetišča, mentorstva in učenje istospolno usmerjene mladine. V letu 2017 smo omogočili več kot 6100 nočitev in varnega zavetja mladini po vsej Veliki Britaniji. S prinčevo pomočjo bi lahko storili še več,« so še zapisali v sporočilu za javnost.