ANGLEŠČINA

Zala Kralj in Gašper Šantl z novim imenom in novo pesmijo napadata tujino

E.J.
10. 6. 2019, 20.20
Deli članek:

Zala Kralj in Gašper Šantl, ki sta za Slovenijo na Evroviziji dosegla 15. mesto, sta med drugim povedala, da ljudje na njunih koncertih večkrat zaspijo.

Medaspeed
Zala Kralj in Gašper Šantl se zdaj podpisujeta kot zalagasper.

Le tri tedne po Evroviziji sta Zala Kralj in Gašper Šantl predstavila svojo novo skladbo z naslovom Come to me, ki je njuna prva skladba v angleščini. Spomnimo, na Evroviziji sta na koncu zasedla 15. mesto, s svojo glasbo in obnašanjem pa sta polnila tako domače kot tuje časnike. Štajerski dvojec je sicer na koncertih predstavljal pesmi tudi v angleščini, a to je zdaj njun prvi uradni singel v tem jeziku. »V pesmi želiva sporočiti, da najin dom ni vezan na določen kraj, ampak sva midva tista, ki drug drugemu predstavljava zavetje,« sta povedala ob premieri pesmi. Pravita še, da sicer raje pišeta in ustvarjata v slovenščini, saj se je v maternem jeziku lažje izražati. »Sva si pa vedno želela poskusiti na tujem trgu in ustvarjati v angleščini,« je dejala Zala. No, s svojo glasbo, pojavo in obnašanjem v zakulisju sta že vzbudila pozornost in polnila tuje medije, pa tudi sama priznavata, da je bila evrovizijska izkušnja neprecenljiva. Sicer pa sta še razkrila, da sta pred kratkim podpisala pogodbo z založbo Universal music, s čimer sta si vrata na tuje trge še bolj široko odprla.

STA
V svojo minimalistično glasbo nameravata zdaj vnesti novo dinamiko z dodatkom bobnov.

Zala Kralj in Gašper Šantl se zdaj podpisujeta kot zalagasper, saj menita, da bodo tujci tako lažje izgovorili njuni imeni in si ju tudi lažje zapomnili. 

DODATEK BOBNOV

Zala in Gašper sta povedala tudi, da želita v svoje pesmi vključiti bobne, saj bi to vanje vneslo novo dinamiko in pravita, da se sliši odlično. Še ena novost je, da sta spremenila ime, tudi zaradi želje po prodoru v tujino, saj tujci težko izgovorijo njuni imeni s priimkoma; tako se zdaj podpisujeta kot zalagasper – menita namreč, da si bodo tujci tako lažje zapomnili njuno ime in ga predvsem lažje izgovorili. Pred dnevi sta prejela nagrado zlata piščal za novinca 2018 in se zanjo zahvalila prek svojega družbenega omrežja. Tam pa sta razkrila še druge stvari, na primer, kaj jima je všeč na njunih koncertih. »Na svojih koncertih imava najraje, ko ljudje zares uživajo ob glasbi in pozabijo na vse. Všeč nama je tudi, ko kdo od poslušalcev zaspi (ja, zgodilo se je več kot enkrat),« sta zapisala na družbenih omrežjih.