V KORAKU S ČASOM

Miran Rudan o problemu v času največje slave

Eva Jandl
17. 5. 2019, 20.15
Deli članek:

Pevec Miran Rudan tudi o tem, kako mu s skupino Pop Design uspeva navduševati mlado publiko in kako ohranja svoj mladostni videz.

Denis Čotar
Miran Rudan vedno uživa na koncertih, zdaj se veseli bližajoče se Roštiljade.

Pevec Miran Rudan, ki je najbolj zaslovel s pesmijo Laure ni več, se je pred desetimi leti vrnil v skupino Pop Design. »Čeprav sem si prisegel, da se ne bom nikoli v življenju vračal v nobeno skupino – bil sem v skupinah Moulin Rouge, Randez Vous in Pop Design –, sem se kasneje vendarle odločil vrniti v Pop Design. Težko mi je bilo kot Miranu Rudanu, raje sem v skupini, kjer so še drugi, lažje je tako v glasbenem kot organizacijskem smislu. Nekaj časa nam sicer ni šlo, a ko smo se dobro skregali, smo začeli delati nove pesmi in nam je steklo.« Miran pravi, da načrtujejo tudi novo ploščo, ki naj bi izšla naslednje leto. Posebno ponosen je, da mu je uspelo s skupino Pop Design navdušiti tudi mlado publiko. »Pomembno je, da slediš modernemu času. Mi smo tvegali, se spremenili. Časi so spremenili, ljudje se zdaj drugače oblačijo in poslušajo drugačno glasbo in treba jim je slediti, če želiš biti uspešen.«

Osebni arhiv
Miran se je z glasbo začel ukvarjati pri 18 letih, bil je član skupin Moulin Rouge in Randez Vous, še vedno je član skupine Pop Design.

Osebni arhiv
Miran Rudan in njegov sin Nino med snemanjem

ŽE 20 LET ŽIVI ZDRAVO

Miran Rudan pravi, da je pomembno, da slediš modernemu času in se prilagajaš, saj lahko tako osvojiš tudi mlajšo publiko.

Triinpetdesetletnik je videti izjemno čil in mladosten, za kar ima poseben razlog. »V času, ko sem bil najbolj popularen, je bilo veliko alkohola in raznih substanc. Verjetno se je moralo zgoditi to, da sem skoraj obležal, a potem sem spremenil življenje. Zdaj se zdravo prehranjujem, se gibam in ne uživam alkohola, to traja že skoraj 20 let. Treba je paziti nase – ker če pogledam ljudi mojega kova in mojega letnika, se jim takšen življenjski slog pozna. Sicer pa imam doma dva mlajša otroka, stara sedem in devet let, imam še sina Luko, ki je že starejši. Imam pa tudi zelo mlado ženo, in če želim ostati v formi, moram skrbeti za svoje telo. Če se gibaš, sta tako videz kot počutje drugačna.«