Buckinghamska palača je trenutno na začetku prenove, ki bo stala več kot 470 milijonov evrov,trajalo pa bo več kot desetletje, da znamenito stavbo obnovijo.

Gradbeni strokovnjaki in arhitekti ocenjujejo, da v obnovo štejejo le nujna dela, pa še pri teh tvegajo, da bi zgodovinsko stavbo lahko resno poškodovali. Zadnja leta v Veliki Britaniji kroži tudi želja, da bi se palača spremenila v Hotel Buckinghamska palača, kar naj bi se po napovedih strokovnjakov v prihodnosti tudi zgodilo.

Vrtoglave vsote

Če bi se načrt »Hotel« uresničil, bi kraljica Elizabeta II. lahko prek Airbnb, podjetja za posredovanje pri oddajanju nepremičnin, zaslužila tudi do 1,5 milijona evrov na noč. Vodilni pri omenjenem podjetju so vsoto izračunali na podlagi dosedanjih standardov pri oddajanju sob, suit in apartmajev. Na podlagi teh izračunov bi lahko za eno od 52. kraljevih soban zaračunali do 4500 evrov na noč, medtem ko bi za najem vrtov palače zaračunali kar do pol milijona na dan, pisarne pa bi lahko oddajali po ceni 20 tisoč evrov. Ne smemo pa pozabiti, da imajo na posestvu vse skupaj več kot 775 sob,čolne, zasebni kino, pokrit bazen, pošto in medicinski center.