Sojenje se je končalo s sporazumom o priznanju krivde, oba obtoženca pa bosta do pravnomočnosti sodbe oziroma nastopa zaporne kazni ostala v priporu, v katerem sta zaradi ponovitvene nevarnosti že od novembra lani. Tožilka Andrejka Drenik je ob tem privolila, da lahko Kovačičeva, ki je mati sedmih otrok, od katerih so štirje še mladoletni, podaljšani pripor prestaja na domu. Kočevar bo moral za leto in pol v zapor, Kovačičeva pa za leto in dva meseca. Oba bosta morala tudi povrniti stroške nastale škode.

Valerija Kovačič
B.B.
Valerija Kovačič bo lahko preostanek pripora preživela na svojem domu.

NEKAJ DENARJA ŽE NAKAZALA

Njen odvetnik Dušan Medved je ob tem povedal, da je Kovačičeva na fiduciarni račun že položila 8400 evrov, ki bodo poleg zaseženih 1730 evrov namenjeni za poplačilo dela nastale škode. V ta namen je tudi Andželin Kočevar svojemu odvetniku Bojanu Klakočarju že izročil 5000 evrov. Preostanek škode do skupne višine 90.000 evrov bosta obtoženca poravnavala v obrokih, vsak po 200 evrov na mesec, dokler škoda ne bo poplačana.

Andželin Kočevar se je pogodil za leto in pol, Valerija Kovačič pa za leto in dva meseca zapora. Del denarja bosta vrnila takoj, večino pa v obrokih po 200 evrov. 

NA ZAČETKU PRIJAZEN, NATO GROZIL

Kot smo poročali, se je vse začelo z dobrosrčnostjo bančne uslužbenke, ki je Kočevarjevi družini tu in tam podarila oblačila za otroke, hrano, občasno tudi manjše zneske denarja. A potem so se odnosi spremenili. Kočevar si je od nje najprej začel izposojati denar, nato pa jo je ob grožnjah s smrtjo začel izsiljevati za vse večje zneske. Bančnica mu je najprej izročila denar, ki ga je dvigovala s svojega računa, nato pa je denar jemala tudi z računov svojih najbližjih in na koncu celo z računov drugih komitentov banke ter iz blagajne. Od julija do novembra lani si je Kočevar prilastil več kot 45.000 evrov.

PO KOČEVARJU ŠE TAŠČA

Kmalu po Kočevarju je prestrašeno bančnico z enakimi grožnjami začela izsiljevati še njegova tašča Valerija Kovačič. V dobrem mesecu si je na ta način pridobila 44.000 evrov. Bančna uslužbenka je izsiljevanje dolgo časa tiho prenašala, ker pa sta Kočevar in Kovačičeva v poslovalnico prihajala tudi po večkrat, je vse skupaj postalo sumljivo vodji poslovalnice in zgodba je prišla na dan.