Zabava

80 minut čiste zabave, dva mokra palca gor!

Vito Tofaj
12. 4. 2019, 20.39
Deli članek:

Do zaključka smo prišli, ko smo prebrali mnenja, ki so jih zapisali v časnikih »čez lužo«: za naslov našega članka smo si dve kar izposodili.

Vito Tofaj
Ekipa za smeh: igralci Marko Miladinović, Nadiya Bychkova in Primož Vrhovec

Druga mnenja so bila enako hvalospevna: »Zabavno, duhovito in zaslepljujoče očarljivo …« »Presneto žgečkljivi! Eden najboljših večerov za zmenke, ki si jih boste ogledali letos ...« »Vroči. Blazno zabavni. Morda še boljši kot seks

Okej, morda je zadnje mnenje vseeno pretirano. Nobena predstava, čeprav je osrednja snov seks, ne more biti boljša od seksa. Hm. Ali pač? No, odvisno od – seksa. In kako so predstavo Seks nasveti od A do Ž sprejeli VIP-ovci v Mengšu? Veliko večino je navdušila!

Vito Tofaj
Nadiya Bychkova, zvezda med plesalkami – na poti med zvezde tudi kot igralka?

ENKRAT JE PRVIČ

Ni se še zgodilo, da bi medtem, ko smo pozdravljali znance, ki so zapuščali dvorano, opazili kakšen, kot pravimo, »mrk obraz«. Ujeli smo naslednji pogovor ... »Si gledal predstavo?« je  nekega fotografa vprašal znani Slovenec. Odvrnil je, da ne, ker je prišel le na druženje. »No, nič nisi zamudil! Preveč se vleče in ne, res ne vem … ampak, ali so Američanom res zabavne 'drugačne' šale kot nam?« Hm. Še eno vprašanje, na katero si boste morali odgovoriti sami. Ker, kot rečeno, sodeč po odzivih ostalih, si je predstavo vredno ogledati.

Vito Tofaj
Američan Matt Murphy, avtor zgodbe, in režiserka predstave Nina Kleflin: Nina je sicer »postavila« na oder tudi predstavo Menopavza.

MATT V SLOVENIJI

Ne zgodi se pogosto, da bi na premiero v Slovenijo prišel tudi avtor predstave iz ZDA. Pravzaprav se ne spomnimo, če sploh kdaj je. A dogovor med Uršo Alič (Špas teater) in Mattom Murphyjem (Matt Murphy Productions) je bil sklenjen: avtor predstave bo prišel na predstavo, ker je slovenska premiera tudi svetovna – prva zunaj meja Amerike. »Nekaj stvari je še popravil … dodal in odvzel …« je pojasnila Urša in dodala: »In bil na koncu več kot navdušen. Nad igralsko zasedbo. In nad Slovenijo, čeprav so ga prijatelji v New Yorku spraševali: Pa kaj, za božjo voljo, boš delal v Sloveniji?« Zdaj jim vsekakor lahko odgovori: »Užival!«

Vito Tofaj
Radijska voditelja Anita Gošte in Klemen Bunderla (Radio Aktual) ter Petra Rupnik, urednica Svet24.

Vito Tofaj
Televizijska voditeljica Petra Kerčmar in igralec Alojz Svete

vito tofaj
Seks nasveti od A do Ž