Vojvoda in vojvodinja Susseška, Harry in Meghan, se pospešeno pripravljata na prihod svojega prvega otroka. Vse podrobnosti o otroku pa zanimajo tudi oboževalce, medije, skratka ves svet.

Vsaka informacija glede novega člana kraljeve družine je vroča roba, od spola do imena. Zdaj se v medijih pojavljajo ugibanja o otrokovih kilogramih ob rojstvu. Meghan ima namreč tako velik trebuh, da se utegne zgoditi, da bo otrok ob rojstvu postavil rekord v številu kilogramov. Trenutni rekorder je mali princ Louis, tretji otrok vojvode in vojvodinje Cambriške, Williama in Kate, ki je ob rojstvu tehtal 3946 gramov in si s tem pridobil status najtežjega otroka. Na drugem mestu je bodoči kralj, princ George, ki je ob rojstvu tehtal 3900 gramov, na tretjem mestu pa mala princeska Charlotte, ki je tehtala 3764 gramov. Glede na zaobljen trebuh Meghan Markle pa vsi stavijo, da se bo lestvica spremenila. 

princ george
Profimedia
Bodoči kralj, princ George, se je rodil s 3900 grami.

OTROCI V ŠTEVILKAH

Čeprav mali princ Louis drži rekord kot najtežji otrok v vrsti za prestol, pa ni najtežji kraljevi otrok do zdaj. To je Lena, hčerka Mika in Zare Tindall, ki je ob rojstvu tehtala kar 4218 gramov, a ni v vrsti za prestol. Pred njo je bila najtežja Savannah Phillips, hčerka Petra in Autumn Phillips, ki je ob rojstvu tehtala 3946 gramov. Če bo novi kraljevi otrok rekorder v kilogramih ob rojstvu, niti ni pomembno, saj bo kljub svoji teži najbolj občudovan otrok tisti trenutek.

krst britanskega princa Louisa
Profimedia
Najmlajši princ Louis je trenutni rekorder, saj je ob rojstvu tehtal 3946 gramov.