Izrael - Slovenija 1 : 1

Kek začel z remijem! Slovenija z novim obrazom, dovolj priložnosti za zmago

G.G.
21. 3. 2019, 20.29
Posodobljeno: 21. 3. 2019, 22.42
Deli članek:

V Haifi se je začel nov kvalifikacijski ciklus slovenske nogometne reprezentance. Po slabih predstavah v Ligi narodov je bila prva tekma v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo zelo pomembna. Naši fantje so odigrali dobro, manjkal je le še drugi gol.

Reuters
Iličić je odigral zelo dobro tekmo.

Novi slovenski selektor Matjaž Kek je z videnim na treningih zadovoljen. Na igrišče je poslal relativno napadalno usmerjeno enajsterico: Oblak - Stojanović, Struna, Mevlja, Jokić (k) - Krhin, Kurtić, Zajc - Iličić, Verbić - Šporar

Prvi polčas

Slovenski reprezentanje so krenili odločno in si že v prvi minuti priborili udarec iz kota. Izraleci so v prvih minutah previdno kombinirali, si tudi sami priigrali kot, Slovenci pa so nekajkrat pritisnili s presingom. Do 15. minute so naši bolj samozavestno držali žogo na sredini in po podaji Iličića se je Šporar lepo obrnil v kazenskem prostoru, streljal in za las zgrešil.

Izraelci so se okoli 20. minute zbrali in nanizali nekaj napadov, ki so se končali z nenevarnimi oziroma za Oblaka prešibkimi streli. V 30. minuti je prodrl po levi Iličić in z roba kazenskega prostora nevarno streljal. Žoga je oplazila prečko. Proti koncu prvega polčasa spet serija kotov za Slovenijo, toda ostalo je brez zadetka. 

Drugi polčas

Najprej potencialno nevaren predložek Izralecev, Zahavi pa ni pravočasno stekel na žogo, ki je končala v Oblakovih rokah. Sledila je na videz nenevarna dolga žoga, Izraelci branilci so oklevali, Šporar je zavohal napako, sledil nasprotniku, šel do konca in z levo nogo iz težkega položaja pretental Harusha.

Izrael je po zaostanku začel pritiskati. Začel je Tawatha, sledil Zahavi, njegov strel je Oblak še uspelo obraniti, iz sledečega kota pa je Zahavi spet prišel neoviran do strela s kakšnih desetih metrov in matiral slovenskega vratarja. 

Po izenačenju še ena preizkušnja za Oblaka, nato pa so si tri kar lepe priložnosti priigrali Slovenci. Do konca tekma je bila Slovenija boljši nasprotnik, rezultat pa je ostal 1:1.

Sklep: napredek od bledih predstav v Ligi narodov je očiten. Odločnejša igra, podaje so stekle, priložnosti za zadetke je bilo dovolj. Kritične minute so bile edino po vodstvu. Takrat je Izrael pritisnil, Kekovi varovanci pa so se morebiti potegnili nekoliko preveč v obrabmo in niso zdržali deset minut navala.

M24.si
Matjaž Kek na trenignu naših reprezentantov.

Kapetan ostal Jokić

Kapetan je torej ostal Jokić, čemur pa Kek, povsem pravilno, ne posveča toliko pozornosti kot javnost.  

Glede tekmeca je Kek dejal, da so si nabrali dovolj informacij in jih prenesli igralcem. "Nam je popolnoma jasno, kakšen tekmec nas čaka. Na drugi strani - ob zavedanju kakovosti Izraela predvsem na domačem igrišču - pa se tudi mi zavedamo, da smo kakovostni. Motivacija in želje so strašne, upam, da se bomo takšni pokazali tudi na tekmi," pravi Kek, ki dodaja, da samo igranje na, denimo, točko, ne pride v poštev, saj je Izrael preveč kakovosten, da bi se lahko samo branili in čuvali izid.