Vojvodinja v dvomih

Strah jo je, da se bo zastrupila s hrano

N.S.
8. 2. 2019, 07.55
Deli članek:

Britanski prestolonaslednik princ Charles in soproga Camilla bosta kmalu odšla na zgodovinski, prvi obisk Kube. A bolj kot to je pozornost pritegnila Camilla, ki je povedala eno »smešno«.

Profimedia
Vojvodinja Camilla je po nesreči »bleknila«, da se boji zastrupitve s komunistično kubansko hrano.

Potem ko se je kraljica Elizabeta »upokojila« glede potovanj čez lužo, zdaj na kraljeve obiske potujejo drugi člani njene družine.

Zgodovinski dogodek je doletel princa Charlesa in Camillo, ki bosta prvič v zgodovini v imenu britanske kraljeve družine obiskala Kubo. Kraljeva zakonca se izleta na Kubo že veselita, vsaj Charles, Camilla pa ima en velik pomislek. »Zelo se veselim in že komaj čakam, da si ogledam to znamenito deželo, ki je polna umetnosti, glasbe in arhitekture. Me je pa po drugi strani na smrt strah zaradi njihove hrane. Strah me je, da bi se s 'komunistično' hrano lahko zastrupila,« je ta teden javno povedala Camilla, ki je zaradi te izjave postala tarča posmeha številnih. »Zakaj bi se zastrupila? Njihova hrana ni nič bolj drugačna kot drugje, morda še celo bolj naravna in zdrava kot drugje,« je Camillino izjavo komentirala ena od mnogih, ki pravijo, da je vojvodinja izustila precej neumno stvar. Camilla sicer nerodne izjave ni komentirala, je pa vir z dvora povedal, da ni mislila nič slabega, le da se boji, da ni navajena na tamkajšnjo hrano in da bi lahko imela zaradi občutljivega želodca težave.

Profimedia
Med obiskom Avstralije sta Camilla in Charles zelo uživala. Bosta tudi na Kubi?