RAZKRITO

Ne Diana, ne Camilla, to je prinčeva ljubezen!

Nejc Simšič
3. 2. 2019, 17.01
Posodobljeno: 3. 2. 2019, 17.01
Deli članek:

Svetovno javnost je presenetila šokantna novica z britanskega dvora, kjer so javnosti predstavili »pravo« ljubezen prestolonaslednika princa Charlesa.

Profimedia
Charles se ni smel poročiti z njo, ker je bila rimskokatoliške vere. Sam se je, po takratnih pravilih in zakonu, kot prestolonaslednik moral poročiti s protestantko.

Preden je princ Charles spoznal Camillo in se zaljubil vanjo, je njegovo srce bilo za eno in edino srčno izbranko, Lucio Santa Cruz.

Kot pišejo britanski mediji, Charlesova »prava« ljubezen ni bila njegova sedanja žena, niti princesa Diana, ampak prelepa hčerka njegovega prijatelja. In samo prepoved, da se Charles in Lucia poročita, je pripeljala do tega, da sta imela le kratko strastno romanco, ki pa je on ne bo nikoli pozabil. Lucia Santa Cruz je hči takratnega čilskega veleposlanika v Veliki Britaniji. S Charlesom jo je leta 1969, ko sta študirala na univerzi v Cambridgeu, seznanil skupni prijatelj in v trenutku sta se zaljubila. A njuna romanca je bila precej kratka, saj se Charles ni smel poročiti z njo, ker je bila rimskokatoliške vere. Sam se je, po takratnih pravilih in zakonu, kot prestolonaslednik moral poročiti s protestantko. »Lucia je bila 'prva velika ljubezen' princa Charlesa, a žal je bilo njuno razmerje zaradi vere od začetka obsojeno na propad,« je povedal Gill Knappett, avtor biografije o princu Charlesu.

Njegova prva velika ljubezen je bila Lucia Santa Cruz, hčerka takratnega čilskega ambasadorja v Veliki Britaniji. 

LUCIA MU JE PREDSTAVILA CAMILLO

Razmerje Charlesa in Lucie se je tako zaradi zakonov dvora takrat končalo, je pa prav Lucia leta 1972 Charlesu predstavila »pravo dekle« zanj – mlado, 25-letno Camillo, nad katero je bil v trenutku očaran. Ostalo je zgodovina. Znano je sicer, da sta Charles in Lucia Santa Cruz še danes dobra prijatelja, saj sta jo Charles in Camilla tudi povabila na poroko leta 2005 in se ji tako nekako zahvalila, da ju je »spetljala« skupaj pred toliko leti.