REŠITVE

Devet uporabnih trikov z zobno pasto

Zoran Franc
3. 2. 2019, 17.35
Deli članek:

Ste že preizkusili kak trik z zobno pasto? Zobna pasta vam bo v pomoč tako na belih strminah kot pri poliranju srebrnega nakita ali odstranjevanju prask na zaslonu vašega mobilnega telefona. Berite dalje!

Profimedia
V prihodnje kupujte zobno kremo na zalogo.

Če smo se v včerajšnji številki osredotočili na gospodinjska opravila, pri katerih je izjemno koristna uporaba zobne paste, danes naštevamo še nekaj drugih področij, kjer vam bo prav tako v veliko pomoč.

PREPREČITE ROSENJE OČAL

Ta trik je nepogrešljiv tako pri smučarjih kot pri potapljačih. Na notranjo stran smučarskih oziroma potapljaških očal nanesite tanko plast zobne paste. Pustite učinkovati vsaj pet minut, nato pa obrišite z mehko krpo. Priporočamo vam, da izberete zobno pasto brez grobih delcev.

SREBRNINI POVRNITE SIJAJ

Se je vaša srebrna verižica grdo sivo obarvala in izgubila sijaj? Tudi jedilni pribor ni več tako svetleč kot nekoč? Nanesite nekaj zobne paste na staro zobno ščetko in z njo podrgnite po nakitu. Zobna pasta naj verižico v celoti prekrije, pustite tudi, da nekaj časa deluje. Nato operite z mlačno vodo. Isti trik uporabite pri poliranju jedilnega pribora, tako bo spet sijoč okras vaše lepo pripravljene mize.

VEČNAMENSKO ČISTILO

Je vaša kopalnica v razsulu? Madežev na keramičnih ploščicah in grdih rumenih lis v straniščni školjki pa ne odpravi niti trgovinsko čistilo? Preizkusite naslednji trik. V razpršilnik nalijte deciliter kokakole in dodajte nekaj zobne paste, dobro pretresite in mešanico popršite po madežih. Pustite delovati čez noč, nato pa zjutraj očistite z obilico vroče vode in mehko krpo.

LUKNJA V STENI

Ste se odločili, da je slika, ki vam jo je podarila teta, odslužila svojemu namenu, in si želite prazno steno? Nič zato, a na mestu, kjer je bila obešena, je zdaj ostala grda luknja. Če jo želite prekriti, je prva pomoč prav zobna pasta. Pazite le, da boste uporabili izključno belo zobno pasto, pisana zobna pasta bo namreč pustila pisano sled. Na prst nanesite majhno količino paste in z njo zadelajte luknjo. Preprosto, kajne?

PRASKE NA ZASLONU

Če je zaslon vašega telefona poln grdih prask, je čas, da mu privoščite nekaj lepotnih popravkov. Praske boste hitro odpravili, če boste zaslon spolirali z nekaj zobne paste. Nanesite jo na mehko vato in s krožnimi gibi vtrite v zaslon, nato pa obrišite z mehko krpo. Zaslon bo spet kot nov.