BQL

Rok in Anej Piletič spregovorila o ozadju glasbene scene

Teja Pelko
11. 10. 2018, 20.15
Deli članek:

Brata Rok in Anej Piletič, ki ju je širša slovenska javnost spoznala v oddaji Slovenija ima talent, nato pa sta združena v tandem BQL postala ena najbolj priljubljenih skupin na naši sceni, se trenutno posvečata svojemu prvencu.

Marko Vavpotič, M24.si
Rok in Anej sama skrbita za svoj odrski videz.

Zato sta se tudi malce odmaknila od odrov. A tisto, kar vidimo na njih, je tako ali tako zgolj vrh ledene gore.

»Lani sva imela res en velik razcvet po odrih. Bila sva po vseh trgovskih središčih. Kot novinca ne bi mogla več narediti in doseči. To, kar se dogaja na odru, je nekaj najboljšega, kar lahko delaš kot glasbenik. Veliko ljudi sicer misli, da če si glasbenik, si samo na odru, a to še zdaleč ni res. Že to, da si oblačila kupiš za na oder, je delo, pa družbena omrežja ... Anej je denimo oblačila, ki jih nosiva danes, kupil prejšnji teden, s tem da je meni kupil velikost M in sem jo moral zamenjati v S. (smeh) Na žalost je v glasbi vse bolj pomemben imidž – žal, ker marsikdo na koncu tvoje glasbe ne ceni, ker si videti malo slabše: ali si bolj močan ali si bolj suh ali karkoli pač. Živimo v svetu, v katerem je toliko bolj pomembno, da si tudi videti dobro, in seveda se moramo vsi tudi na tem področju bolj truditi,« je povedal Rok.

Marko Vavpotič, M24.si
Brata trenutno pripravljata svoj prvi album.

Je pa bratoma glasbena pot poleg številnih oboževalcev prinesla tudi nepričakovane stvari. »Skozi glasbo se ti odprejo še druga področja, ki niso nujno povezana samo z njo. Prek nje namreč spoznaš veliko novih ljudi. Anej se tako zdaj z veliko paro udejstvuje snemalnih 'sessionov' pri Raayu, kar ga zelo veseli. Trenutno dokončujeva album, ki sva ga začela pripravljati že februarja, takoj po Emi. Res namreč želiva narediti nekaj, kar oba čutiva. In to nama tudi uspeva,« nam je zaupal Rok.

Manj pa starejšemu bratu uspeva študij. Diplomirati bi moral namreč že pred tremi leti, a zatrjuje, da bo študij vestno opravil in to v roku enega leta. »Zdaj bom moral zavihati rokave. Preostane mi namreč samo še eno leto, če ne, mi bo šla v nič vsa fakulteta. A jaz sem takšen, da potem stisnem in naredim,« je dejal Rok, Anej, ki je letos začel študirati na multimedijski fakulteti, pa je dodal: »Jaz bi samo rekel, da če nočeš, da mama še eno leto laja na tebe, bi ti priporočil, da letos končaš.«