V javnost kapljajo izseki intervjuja prve dame ZDA Melanie Trump, ki ga je med turnejo po Afriki dala za televizijsko mrežo ABC News in še ni bil objavljen v celoti. Televizija se v najavi intervjuja "hvali", da prepovedanih vprašanj ni bilo.

V tokratnem izseku je Trumpova spregoorila o spletnem nadlegovanju in nasilju. Kot je znano, se je odločila, da bo svoj položaj in vpliv prve dame uporabila za ozaveščanje javnosti o posledicah nasilja na spletu med otroki in mladimi ter boju proti nasilju na spletu (ang. anti-cyberbullying). Ob tem pa je Melania, na katero pogosto letijo očitki, naj glede obnašanja na spletu in komuniciranja na družbenih omrežjih najprej "v roke vzame" kar svojega moža Donalda Trumpa, v intervjuju še dejala, da je največja žrtev spletnega nasilništva na svetu. Presenečeni novinar je v začudenju ponovil njen odgovor, tedaj pa se je Melania popravila, češ, da je ena od njih in dodala: "Če bi res videli, kaj govorijo o meni" ... 

V intervjuju je še dejala, da ne verjame nekaterim ljudem, ki delajo v Zahodnem krilu v Beli hiši, že v prvem objavljenem odlomku iz intervjuja, pa je dejala, da morajo imeti ženske, ki moške obtožujejo spolnega nasilja, "trdne dokaze".