GOVORICE

Je slovenski slavček res kot »šef iz pekla«?

Nejc Simšič / Novice Svet24
10. 7. 2018, 20.17
Deli članek:

Ko nam je prišlo na uho, da je slovenski slavček postal gostinec, smo novico preverili kar pri najboljšem samopromotorju na naših tleh, za katerega je nekdo rekel, da je kot velik perfekcionist zagotovo tudi »šef iz pekla«.

Feniks
Damjan Murko je prevzel vodenje znanega mariborskega lokala, kjer bo po novem preživljal veliko svojega časa.

Damjan Murko se je v svojem stilu seveda skrivnostno izognil odgovoru, zato smo ga obiskali kar osebno, v novi službi, saj je prevzel vodenje znanega mariborskega lokala.

Feniks
Govorica, da je Damjan »šef iz pekla«, je popolnoma izmišljena ...

Urejen od glave do pet, kot smo pri njem vajeni, nas je sprejel z nasmeškom na obrazu in nas povabil na veliko teraso, kjer smo ob kavici in penini poklepetali, kako zelo je to res, da je prevzel lokal in kakšna je pravzaprav njegova funkcija v tem lokalu. »Že dolgo sem sanjal o tem, da bi poslal glavni menedžer lokala, ki je vreden svojega imena, ki dela na visokem nivoju in bi se v njem tako jaz kot gostje dobro počutili. Ponudila se je priložnost, ki sem jo sprejel z odprtimi rokami. Postal sem vodja, menedžer in skrbim za piar gostinskega obrata,« je priznal Murko, ki se je nasmejal govorici, da je kot »šef iz pekla«.

DELA S SRCEM
»Ne želim, da me osebje vika, da me kliče šef, čeprav to sem; rad bi bil bližje ljudem, ki bi se z menoj lahko identificirali, fotografirali in ob kavici poklepetali z mano, saj bom večino časa prisoten v lokalu. Nič ne sme biti prepuščeno naključju, želim, da gre vse skozi moje rentgensko oko. Če želim, da se ljudje dobro počutijo, moram za to tudi sam poskrbeti. Seveda pa pa glasba prva v mojem življenju. Zadnja pesem Ne zaklepaj vrat srca se že zelo vrti na radijskih postajah, tako da jo bo mogoče slišati tudi na mojem novem delovnem mestu,« je še povedal Damjan, ki ga ima osebje (za zdaj) zelo rado. »Verjamem v svoje sposobnosti in vem, da mi bo uspelo, kot vsaka stvar, ki se je lotim z veliko odgovornostjo, profesionalnostjo in predvsem s srcem.«