Dobrodelnost

Rene Mlekuž pokazal, kam je šel zbran denar

K.M.
12. 6. 2018, 10.15
Deli članek:

V začetku leta so na dobrodelni tekmi v spomin na preminulega smučarja Draga Grubelnika zbirali denar za 7-člansko družino. Zdaj je jasno, kaj so naredili z denarjem.

Mediaspeed
Reen Mlekuž

Slovensko smučarsko in širšo javnost je novembra leta 2015 pretresla novica, da je v prometni nesreči na avstrijskem ledeniku umrl nekdanji slovenski smučar Drago Grubelnik. Njegovi smučarski kolegi takrat niso počivali in so že v začetku leta 2016 na pobudo njegovega prijatelja Reneja Mlekuža organizirali dobrodelni Grubin memorial v Kranjski Gori, ki je letos potekal že tretjič. Tokrat so šla zbrana sredstva za 7-člansko družino iz iz Radelj ob Dravi, ki je živela v težkih življenjskih razmerah. 

Arhiv časnika Svet24
Osem tisoč evrov je Rene predal sedemčlanski družini, ki živi v težkih razmerah in ji bo zbrani denar prišel še kako prav.

Včeraj je nekdanji slovenski smučar na svojem facebook profilu pokazal, kako oje družina denar porabila. "Ne znam opisat veselja, topline v srcu, ki jo čutim v tem trenutku ... Družina Hren iz Vuhreda je z našo pomočjo letošnjega GRUBINEGA memoriala uspela urediti vseh 5 otroških sob v mansardi hiše kjer živijo (prej je namreč 7 članska družina živela praktično v dveh sobah). Ni lepšega občutka, ko te pokliče njihova mama in ko brez besed začutiš njihovo srečo in hvaležnost," je zapisal Rene in ob tem objavil tudi fotodokaze. 

Lepo je videti, ko dobrodelni dogodek tako hitro dobi tudi svoj rezultat