Čistokrvni pritepenec

Kosmati ljubljenec televizijske voditeljice Tare

Teja Pelko
24. 12. 2017, 08.01
Deli članek:

Tara Zupančič je velika ljubiteljica živali. Že od malega jo ves čas spremljajo mucki, imela pa je tudi morske prašičke, štiri hrčke, polha, ribice, zajčke in dva psa.

Osebni arhiv
Tara je mačka poimenovala Coco, ker jo to ime spominja na nekaj res "cukrastega", Coco pa je najbolj sladek muc, kar jih je imela.

Trenutno ji življenje pestri mačkon Coco, ki se je čisto slučajno znašel pri njej doma.

»Coco je čistokrvni dobenski pritepenec. Bil je bolan, zato ga je mami zdravila. Ves čas je bil pri nas in tako je kar ostal. Že od samega začetka, samo da si ga pobožal, je na glas predel in bil najbolj crkljiv muc, kar smo jih imeli. Ves čas se je crkljal pri meni in tako je postal moj. Ko me ni doma, je pri mamici, ko pridem, pa samo vzamem košaro za prevažanje muck in Coco skoči noter, potem pa greva v svoje stanovanje,« nam je povedala Tara.

Osebni arhiv
Tara s psičko Limo

Televizijska voditeljica pravi, da njen ljubljenček ni zahteven, razen kadar gre za hrano. Takrat se ne ozira na čas. »Če je lačen, me zbudi tudi sredi noči. Zbuja me tako, da skoči na posteljo in z gobčkom buta vame,« razkriva Tara. Sicer pa je po njenih besedah zelo poslušen in jo uboga kot kuža. »Ko ga ogovorim, začne delati nekakšne prevale, res smešno,« nam je zaupala zvezdnica. Zna pa tudi kakšno ušpičiti. »Vsake toliko časa 'markira' po stanovanju in razbije kakšno vazo, se obesi na zavese … Je klasičen razigran maček,« še pravi Tara. Če bi bila brez omejitev, pa bi imela škotskega ovčarja.

Osebni arhiv
Mucko Bello je voditeljica rešila iz hlevskega gnoja, sprva pa jo je morala hraniti po steklenički.