ŽENSKA MOČ

Mačke iz pekla se ogrevajo za Pankrte

Nejc Simšič
12. 10. 2017, 21.20
Deli članek:

Heavy metal je način življenja, pravita sestri Saša in Sonja Zagorc, ki skupaj tvorita okostje in avtorski tandem uspešne skupine Hellcats.

Dare Brenko
Ljudje jih najprej vidijo kot plavolaske v visokih petah, a so Hellcats veliko več kot to.

Članice heavy metal skupine Hellcats so že stare znanke številnih odrov po svetu, saj so slovenske glasbenice v enajstletni karieri prepotovale že velik del sveta. Sestri Saša in Sonja Zagorc ter kitaristka Katja Mavec in pevka Ajda Kovačič, ki je navduševala v oddaji X Factor, so v dosedanji karieri že nastopale od Rusije, Nemčije, Italije in Avstrije do držav nekdanje Jugoslavije. Med drugim so nastopile z legendarno skupino Pankrti na koncertu v Zagrebu. In prav Pankrti so se odločili, da postavne heavy metalke povabijo na prihajajoči koncert v Stožicah, kjer bo nastopil tudi basist skupine Sex Pistols, Glen Matlock.

Dare Brenko
Mačke iz pekla so nastopile že na veliko odrih po vsem svetu.

Ko so leta 2006 ustanovile skupino, so se morale precej boriti. »Veliko ljudi nam je reklo, da lažje uspeš z govejo ali pop glasbo in naj se raje preusmerimo v kaj lažjega. Me smo bile trmaste, hotele smo delati to, kar smo čutile.«

Dekleta so bila povabila seveda zelo vesela, saj starejše kolege neizmerno spoštujejo. »Ta nastop bo vsekakor nov mejnik in nanj se že skrbno pripravljamo, saj igrati na takem odru pred ogromnim številom obiskovalcev pač ni mačji kašelj,« so povedale vroče mačke. Ustanoviteljici in gonilna sila skupine, sestri Saša in Sonja Zagorc, sta nam zaupali, da se konec leta odpravljajo v studio, saj se je do zdaj že nabralo veliko materiala za novo ploščo. Kot pravi njihov zadnji singel s prihajajoče plošče, gredo dekleta očitno samo Naprej!