Strel v glavo

Tragedija v vojašnici: 22-letni Ali osumljen umora

S.R.
12. 10. 2017, 21.06
Posodobljeno: 13. 10. 2017, 10.34
Deli članek:

22-letnega vojaka Alija, ki je v ponedeljek v vojašnici na Dunaju s strelom v glavo pokončal 20-letnega nabornika, sumijo umora.

Profimedia
Osumljeni Ali trdi, da se dogodka ne spomni (fotografija je simbolična).

V Avstriji še vedno odmeva tragična smrt 20-letnega nabornika, ki ga je v ponedeljek zvečer med ležanjem na postelji zadela krogla iz jurišne puške. Preiskava smrti sicer še traja, vendar so policisti 22-letnega Alija zaradi suma umora že prijeli, trenutno pa na nadaljnjo usodo čaka v priporu, poroča avstrijski časnik Kronenzeitung.

Družina pokojnega nabornika močno dvomi, da je bila za smrt mladeniča kriva nesreča in da je Ali, ki je v rokah držal strelsko orožje, njegov prijatelj. »Poznala sem vse njegove prijatelje, za strelca pa še nikoli nisem slišala,« je za časnik povedala sestra pokojnega.

Umora osumljeni Ali sicer še vedno stoji za svojimi trditvami, ki jih je podal med zaslišanjem. Pravi namreč, da se tragičnih trenutkov ne spominja. Morda bo zadevo nekoliko osvetlilo strokovno mnenje izvedenca za psihiatrijo. Ta naj bi v naslednjih dneh ocenil, ali je izguba spomina posledica duševne bolezni, hude motnje zavesti, ali pa gre zgolj za samoobrambno. Pomembno je tudi vprašanje, ali je bil Ali usodnega večera pod vplivom alkohola oziroma kakšnih drugih psihoaktivnih snovi, ki povzročajo spremembe zavesti.

Jurišno puško Steyr AUG, iz katere je bila izstreljena usodna krogla, bo proučil tudi izvedenec za balistiko, tožilstvo pa še vedno čaka na obdukcijsko poročilo izvedenca sodne medicine.