Spregovoril prijatelj

Resnica o odnosu, ki sta ga imela princesa Diana in Elton John

J.P.
19. 4. 2017, 16.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pred skoraj 20 leti je na njenem pogrebu pritiskal na klavirske tipke – če ste bili pod vtisom, da sta si bila blizu, se motite.

Profimedia
1. julija leta 2007 je Elton John ob 10. obletnici smrti princese Diane nastopil na londonskem stadionu Wembley.

Elton John je na pogrebu princese Diane zaigral Candle in the Wind. Čustveno kot je to morda bilo pa njen prijatelj in bivši plesalec Wayne Sleep pravi, da ji John v resnici ni bil pretirano blizu. »Pravzaprav je ni ravno dobro poznal. Šele ko je umrla, sem se zavedel, kako blizu sva si bila, čeprav sem mislil, da so njeni drugi prijatelji z njo bolje seznanjeni kot jaz,« je povedal 68-letnik, ki je z Diano leta 1985 v kraljevi operni hiši v Londonu zaplesal za Charlesov rojstni dan. »V njej je bilo malo samotarke, kar je žalostno.«

Spor

70-letni pevec je v preteklosti že priznal, da je proti koncu njenega življenja izgubil stik z Diano – kmalu po tistem, ko sta se leta 1997 sprla zaradi knjige modnega oblikovalca Giannija Versacea. Diana ga je namreč okrivila, da je bil on tisti, ki je v knjigo med razgaljene modele vtaknil fotografijo nje s sinovoma. Bala se je namreč, da bi to razjezilo kraljico. Pozneje tistega leta sta se sicer pobotala, a je John dejal, da je zaupala napačnim ljudem, prave prijatelje pa pozabila.