Festival DSZG

FOTO: Izgubljene popevke in razočarani gledalci

Alesh Maatko
18. 4. 2017, 20.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Večer popevk je tokrat prinesel več razočaranih ušes kot pa navdušenja. Predvsem pa s(m)o bili mnogi presenečeni nad odločitvijo strokovne komisije.

Mare Vavpotič/M24.si
Skozi popevke sta nas simpatično popeljala glasbenica Alenka Godec in igralec Uroš Smolej.

Strokovna žirija bo v petek ob zaključku drugega festivalskega večera, upoštevajoč vse skladbe, predstavljene na Poprocku in Popevki, podelila še štiri nagrade. 

Strokovna komisija, ki bo predstavljena ta petek na festivalu Poprock, je po predstavitvah vseh dvanajstih popevk – Matjaž Kumelj (Po svoji poti), Nuška Drašček (Tak dan), Omar Naber (Miže), Aleksander Novak (Dotik stare Ljubljane), Mon'ami (Kušn me), Slavko Ivančič (Med valovi in oblaki), Po drugi strani (Na konec Ljubljane), Zala Smolnikar (Fant z ulice), Gašper Rifelj (Utrip srca), Jana Šušteršič (Sama), Alex Volasko (Nad Ljubljano se dani) in Darja Švajger (Slutnja) – najprej izbrala tri finaliste, in sicer Nuško Drašček, Mon'ami in Jano Šušteršič. Med njimi pa so nato gledalci s telefonskim glasovanjem za zmagovalno popevko izbrali pesem Tak dan izvajalke Nuške Drašček.

Mare Vavpotič/M24.si
Strokovna komisija je za finaliste izbrala Jano Šušteršič, Nuško Drašček in dvojec Mon'ami.

Kje pa so popevke?

To vprašanje s(m)o si zastavili mnogi, tako v polni dvorani na Gospodarskem razstavišču kot doma pred TV-sprejemniki. »Resnične popevkarske lepote smo lahko slišali le v šov programu,« je bil le eden izmed komentarjev, s katerim se več kot strinjamo. Mi pa se ob tem še sprašujemo, le kje so se izgubili pravi mojstri in lepe popevke, ki bi jih po festivalu z veseljem prepevali še leta in leta?

Mare Vavpotič/M24.si
Premierno smo lahko slišali odlomek iz novega slovenskega muzikala Vesna, ki prihaja med ljudi junija.

Mare Vavpotič/M24.si
Nuška Drašček je bila presenečena nad končnim razpletom.