Žalostna princesa in njena družina

FOTO: Ljubljenec danskega dvora se je pred dnevi za vedno poslovil

sn
18. 4. 2017, 16.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Border Collie Ziggy, ki ga je danska princesa Mary dobila za poročno darilo in je postal skoraj enakopraven družinski član, je zaradi hude bolezni pri dvanajstih letih poginil.

Profimedia
Dopuste je Ziggy preživljal s svojimi princi in princesami.

Ko je danska kinološka zveza princesi Mary kužka podarila, je ganjena priznala, da je to najlepše poročno darilo.

Dejanje je bilo tudi simbolično, saj pasma border collie izhaja iz Avstralije, ki je domovina lepe Mary. 

Profimedia
Dokler je bil zdrav, je bil kuža na moč živahen.

Vedno z družino

Rjavo-beli kuža je bil star komaj tri mesece, ko je vstopil v kraljevo družino. Mary je bila takrat pet mesecev noseča s prvim sinom in je šla vsak dan na dolg sprehod. In nikoli se ni zgodilo, da bi svojega Ziggyja pustila doma.

Tudi pozneje, ko so bili v hiši že štirje otroci, sta z možem, princem Frederikom, z Ziggyjem ravnala – kot so večkrat v šali zapisali danski mediji – kot s petim otrokom. Najsi je šlo za dopust ob morju, kolesarjenje ali obisk kraljice Margarete, Ziggy se je motal okoli njihovih nog. 

Profimedia
Ziggy se je udeleževal vseh družinskih dejavnosti.

Sporočila je ona

Smrt svojega ljubljenčka je princesa Mary sama sporočila prek svoje uradne instagram strani, med drugim pa je zapisala, da je bil njen dober prijatelj – zvest in ljubeč od prvega do zadnjega dne njunega druženja.

Ziggyju so se zdravstvene težave začele že pred nekaj leti, v zadnjem času pa se je kronični bolezni ledvic, ki mu je povzročala hude bolečine, pridružil še osteoartritis in družina je po posvetu z veterinarjem sprejela kruto dejstvo, da se je v njegovo dobro pač bolje za vedno posloviti.

Profimedia
Tudi na gradu Grasten pri kraljici je bil kuža reden gost.