Nove podrobnosti

Pokojni Heath Ledger je spal dve uri na noč ali pa sploh ne

J.P.
17. 4. 2017, 09.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Dokumentarec, ki se je poglobil v življenje pokojnega igralca, bo premierno predvajan 23. aprila.

Profimedia
Umrl je leta 2008. Imel je 28 let.

Cenil je svojo zasebnost. Tako zelo, da njegov prijatelj Matt Amato (49), s katerim sta skupaj ustvarila produkcijsko hišo »Masses«, ni bil prepričan, da bi Heath Ledger hotel imeti dokumentarec o sebi.

Devet let po njegovi smrti zaradi prekomernega odmerka predpisanih zdravil – imel je 28 let –, je Amato le spregovoril o njunem dolgotrajnem prijateljstvu. Tako je nastal dokumentarec I Am Heath Ledger (ang. Jaz sem Heath Ledger). 23. aprila bo premierno predvajan na filmskem festivalu Tribeca.

»Na začetku snemanja se nismo zavedali obsežnosti njegovega arhiva,« je povedal Derik Murray, ki je dokumentarec režiral skupaj z Adrianom Buitenhuisom. Kot se je izkazalo, je Ledger vestno dokumentiral svoje življenje. Začenši z videi, ki jih je kot najstnik snemal v domačem Perthu v Avstraliji pa vso do nekaj dni pred smrtjo leta 2008.

Neumoren

Ledger se ni znal izklopiti. Spal je po dve uri na noč ali pa sploh ne. Ponoči je klicaril znance, zgodaj zjutraj se je k njim vabil na zajtrke. Vseeno pravijo, da po filmu Vitez teme ni zapadel v depresijo, čeprav se je manično pripravljal na vlogo Jokerja.