Filozofiranje

Jan Plestenjak presenetil Vesno Milek

Sonja Javornik
28. 7. 2016, 07.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Čeprav je Vesna z Janom že večkrat govorila za javnost, pa je priznala, da jo je tokrat močno presenetil. Jan je bil namreč Vesnin gost v televizijski oddaji.

Sonja Javornik
Vesna in Jan se poznata že iz 90. let, ko sta bila oba na začetku kariere.

No, najprej je Jana presenetila Vesna, saj je v studio povabila tudi Petra Mlakarja, ki je sosed Plestenjakovih v Škofji Loki. Vesna je filozofa spraševala tudi o odnosu do vere in bila nato zelo presenečena, saj se je izkazalo, da sta Peter in Jan podobnih misli, poleg tega je tudi Jan zabredel v zelo filozofske vode. Pogovor tako predstavlja Jana, kot ga še ne poznamo, saj običajno v medijih niti nima možnosti, da bi se razgovoril o svoji filozofiji; medije namreč bolj zanimata njegovo glasbeno delo in ljubezensko življenje.

Znova sta se ujela

Vesna in Jan sta se sicer spoznala že v 90. letih, ko sta bila oba na začetku poklicnih poti – Vesna je ravno začela delati kot novinarka v tiskanih medijih in je po naročilu urednika revije Stop naredila intervju z Janom, ki je takrat še prepeval o treh naj stvareh. Že takrat sta se izvrstno ujela v pogovoru, tako da ne preseneča, da se je Jan z veseljem odzval na Vesnino vabilo v njeno oddajo.

Sonja Javornik
Jan in Peter sta zabredla v filozofske debate o veri.

Oddaja, ki se prilagaja

Spomnimo. Gostiteljica Vesna Milek skuša v vsaki oddaji intimno in poglobljeno prehajati v sogovornikovo osebnost, ki se pred gledalci razkriva v nizu vprašanj, ki ne izgubljajo klasične novinarske ostrine.

Sonja Javornik
Jana so pred oddajo napudrali v televizijski maski.