Predstavljamo

Letos bo prava kmečka ohcet

Alesh Maatko
27. 7. 2016, 21.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

To soboto bo v Bohinju znova veselo, saj se bo zgodila tradicionalna prireditev Kmečka ohcet, ki je že 60 let stalnica etnografskih prireditev Slovenije. Vse skupaj se bo zgodilo Pod skalco, kjer z veseljaki ne bo manjkalo dobre volje.

Tina Dokl
Sašo in Teja (kot par številka 3) sta skupaj zbrala 542 glasov, kar je zadostovalo za zmago.

Kmečka ohcet je prikaz poroke po starem. Turistično društvo Bohinj je letos skupaj s televizijo Veseljak in Gorenjskim glasom sprejemalo prijavnice za par, ki se bo oženil tako, kot so to počeli nekoč. V glasovanju za naj par je zmagal Veseljakov Sašo Švigelj, ki ste mu bralci časopisa Svet24 namenili največ glasov, od skupaj zbranih 1289 glasovnic sta jih s partnerico prejela kar 542.

Zmagovalni par, Sašo Švigelj in Teja Tominec, si je poročne prstane izbral pri Zlatarstvu Močnik.

Sašo bo pred oltar popeljal svojo najdražjo Tejo Tominec. Sašo in Teja bosta dobila prelepo poročno torto, ki jo prispeva Restavracija Park Domžale, potovanje bo prispevala turistična agencija Relax in prstane Zlatarstvo Močnik. Na cerkveni poroki bosta oblečena v tradicionalna oblačila in na civilni v poročnih oblekah poročnega salona Ena in edina iz Domžal. Vse skupaj pa bo posnela tudi ekipa televizije Veseljak.

Luštno bo

Radio Veseljak bo tokrat poskrbel za zabavo z ansambli Zaka' pa ne, Darjo Gajšek in ansamblom Štrajk in Smooth bandom. Na prireditvi bosta tudi Veseljakovi Tanja in Janja, ki bosta poskrbeli za nagradne igre. Ne pozabimo! Ohcet s starimi običaji, ki se bo začela ob 18. uri, si lahko ogledate prav vsi, saj vstopnine ni.