Zabava

Bose zvezdnice proti dvoličnosti

mv
17. 5. 2016, 22.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V francoskem Cannesu se je prejšnji teden začel že 69. mednarodni filmski festival. Na prestižni rivieri mrgoli hollywoodskih zvezdnikov, med njimi tudi Julia Roberts, ki je že drugi dan festivala prekršila stroga pravila in se po rdeči preprogi sprehodila bosa!

Profimedia
Julia Roberts je diplomatsko izrazila svoje mnenje o strogih pravilih za ženske, ki se sprehodijo po rdeči preprogi.

Cannes je te dni preplavila hollywoodska smetana, ki predstavlja svoje nove filme na rdeči preprogi najbolj prestižnega evropskega filmskega festivala, ena od njih pa je pritegnila še prav posebno pozornost. Oskarjevka Julia Roberts se je namreč odločila, da opozori na dvojna merila organizatorjev festivala, ki so izdali stroga pravila, da morajo vse ženske, ki se sprehodijo po preprogi, nositi visoke pete. Zvezdnica se je na premieri filma Money Monster nasmejano in sproščeno sprehodila kar bosa in s tem diplomatsko izrazila svoje mnenje o dvojnih merilih festivala. 

Dvojna merila organizatorjev 

Polemika okoli tega se je začela že lansko leto, ko so varnostniki s premiere filma Carol »pospremili« skupino žensk v srednjih letih, ki so bile večinoma obute v čevlje brez pet. Kristen Stewart je takrat med drugim opozorila, da se kaj podobnega moškemu ne more zgoditi, Emily Blunt pa je izjavila, da bi vse ženske morale nositi nizke pete, saj visoke pete niso zdrave za noge in držo telesa. Julia se je očitno skupaj s Susan Sarandon, ki je na odprtje prav tako prišla v nizkih čevljih, odločila, da letos nadaljuje opozarjanje na dvoličnost nesmiselnih pravil.