Zanimivosti

Cena morilske pištole presegla več deset milijonov dolarjev

sta
17. 5. 2016, 23.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Pištola, s katero je floridski varnostnik George Zimmerman leta 2012 usmrtil temnopoltega najstnika Trayvona Martina, je na dražbi dosegla ceno 65 milijonov dolarjev.

wikipedia
Človek, ki je hladnokrvno usmrtil temnopoltega najstnika.

Pri tem pa je veliko megle, saj so med pravimi kupci na spletni strani tudi lažni. Organizacija navdušencev nad orožjem je z dražbe izbrisala nekatera očitno lažna imena, kot sta Racist McShootface in Donald Trump. Na dražbi lahko sodeluje vsakdo, in ker spletna stran ne zahteva pologa, so med njimi tudi ljudje, ki želijo prodajo onemogočiti. 

Zimmerman pravi, da si šele išče svoj prostor pod rasističnim soncem in ne velja za veliko legendo. 

PRODAJA 

Zimmerman je sprva skušal pištolo prodati na drugi spletni strani, ki se je temu rasističnemu simbolu odpovedala, nato pa je dobil novo priložnost na unitedgungroupu, kjer je postavil izklicno ceno 5000 dolarjev. Pištolo reklamira kot kos ameriške zgodovine, s katerim si je obranil življenje in končal surov napad Trayvona Martina. 

DOBRODELNI NAMENI 

Zimmerman pravi, da bo del denarja od prodaje namenil boju proti gibanju, ki je nastalo zaradi nasilja ameriških policistov nad temnopoltimi. Amerika je polna bogatih rasistov, vendar se zdi cena 65 milijonov dolarjev za majhno smrtonosno pokalico pretirana tudi zanje.