Nevarno

VIDEO: Pozor, otrokovi čevlji z lučkami so se vžgali

R.T.
17. 5. 2016, 08.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Starša šokirana, sinovi športni copati z lučkami so zagorelo v družinskem avtu. "Opozarjava, ker ne želiva, da se kaj takšnega še kdaj ponovi," pravita starša.

Youtube
Eden od čevljev je skoraj povsem zgorel.

Ima vaš malček superge, na katerih prikupno svetijo lučke? Če je odgovor pritrdilen, nadaljujete z branjem.

Starša dve in pol letnega malčka Warrena nista mogle verjeti očem, ko sta opazila, da je zadnji dela družinskega avta zažgan. Avto je bil poln dima, takoj, ko sta ga odprla, sta zavohala vonj po zažgani plastiki in posumila, da je za požar kriv par športnih copat njunega sina, ki jih je ta sezul in pustil kar v avtu preden se je odpravil v hišo.

Youtube
Notranjost avta je uničena.

Na srečo so bili čevlji v času 'samovžiga' v avtu in ne na nogah malega dečka. Če bi bile na malčkovih nogah, bi lahko zgorel tudi sam, saj bi si jih težko sam sezul, stopala pa bi mu poškodovala tudi stopljena plastika.

Čeprav še čakata na uradne ugotovitve, sta starša, Attila in Jovan Viraj iz Katyja v Teksasu prepričana, da je požar povzročila baterija v čevljih.Uradno vzrok nenavadnega požara še ni znan, so pa tudi v šerifovi pisarni potrdili, da bi bile lahko za nenavaden dogodek kriv samovžig obutve z lučkami.

"Iz našega avta se je širil vonj po stopljeni plastiki. Zadnji sedeži so goreli, ogenj pa se je razširil tudi na sprednje sedeže in jih stopil ter naredil luknjo v dnu avta. V času požara so bila v avtu le oblačila sinovi čevlji z lučkami. Čevlji so bili na tleh avta, eden pa je skoraj v celoti zgorel," sta povedala starša.

Youtube
Ostanek sinovega čevlja.

Oče se je nato lotil pregleda uničenega sinovega čevlja. "Malo sem bil presenečen, da je bila v čevlju litijeva baterija,"  je dejal oče Attila, ki je pregledal kar je ostalo od sinovega čevlja.