Zabava

FOTO: Uspešno zaključena poletna modna šola

Nejc Simšič
7. 7. 2015, 15.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V portoroškem klubu Alaya so zaključek letošnjega modnega kampa okronali z veliko modno revijo.

Fashion camp

Že šesto leto zapored so organizatorji Fashion Campa, tako imenovane poletne mode šole, poskrbeli za izobraževanje na štirih področjih: modni fotograf, make up artist, model in igralec.

Priznani predavatelji

Udeleženci poletne šole z vsega sveta so s pomočjo vrhunskih predavateljev, kot so Nancy Bishop, Bruce Smith, Saša Hes, MUD, Jana Koteska in Vanja Djuran, v desetih dneh dobili celovito znanje in odskočno desko za delo v modnem svetu. »Gre za nekakšno vsestransko platformo, kjer so lahko spoznali trike za sproščenosti pred kamero, pridobili so neverjeten portfolio modnih fotografij z izjemnimi fotografi, spoznali že uveljavljene modele in z njimi preživeli večer, naučili se manekenske hoje, osnov ličenja in obnašanja na castingih, preizkusili oder in se predstavili na velikem modnem spektaklu,« je povedala vodja projekta Fashion Camp Janza Štiftar.

Spektakularni zaključek

V portoroškem klubu Alaya coctail bar se je tako zgodila zaključna modna revija, kjer so se vsi udeleženci predstavili javnosti. Modno revijo sta odprli Sabina Remar in Iris Mulej v stylingih Jane Koteske, ki je tudi pomagala ustvariti zaključni dogodek, na katerem so bili »zvezde večera« vsi udeleženci poletne modne šole. Prireditev je povezoval televizijski voditelj in maneken David Urankar, modne revije pa so se udeležile mnoge znane osebnosti, med drugim tudi zmagovalec Masterchefa Sašo Miljuševič, barovec Emi Nikočević, uspešen maneken v tujini Žiga Trkulja, opazili smo tudi Martino Costa, predstavnico modne agencije Urban Management iz Milana ter seveda še mnogi drugi ustvarjalci modnega sveta, ki so se na koncu strinjali, da je modni šov v celoti uspel. »Jaz bi vsem podelila petice, saj so se glede na to, da je večina prvič stala na odru, odrezali zelo dobro. Sploh če upoštevam dejstvo, da sem bila pred začetkom šova v zaodrju, kjer so bili nekateri kar živčni, a smo jih sprostili do zadnjega, tako da res, vsem še enkrat kapo dol," pa je udeležence šole pokomentirala Iris Mulej.