Zabava

Bil je zvezdnik v Baru, zdaj je v tujini odprl modno agencijo

Nejc Simšič
7. 7. 2015, 11.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Danes uspešen maneken in model v tujini, pred leti pa smo Žigo spoznali kot tekmovalca resničnostnega šova Bar, ki zdaj dela in živi v Milanu.

Mediaspeed

»Imam 11-letne izkušnje v modnem svetu, prepotoval sem večji del sveta in delal za različne agencije po svetu, tako da mi je bilo nekaj običajnega, da sem se odločil za ta preskok, za nov korak v karieri, da poskušam nuditi manekenom in manekenkam nasvete, pomoč in izkušnje, ki sem jih pridobil z leti dela kot maneken. Mislim, da je moje poznavanje različnih delovnih okoliščin in različnih držav, v katerih sem delal, velika prednost pri mojem delu,« je povedal Žiga, ki je v Milanu odprl lastno agencijo.

Prvi uspehi že takoj

»ZTMODELS je osebna menedžment agencija, specializirana v iskanje (scouting) in umestitev (placement) modelov, novih obrazov v agencije po svetu. Trenutno agencija zastopa in vodi kariero moških in ženskih modelov, tako slovenskih kot tujih. Sledimo vsakemu posamezniku in mu pomagamo, da bi dosegel največ, kar lahko doseže v modnem svetu. Izbiramo nove obraze za nove delovne priložnosti v svetu mode ne glede na to, ali so to komercialni posli, »editioriali« ali pa modne revije. Sodelujemo z agencijami v modnih prestolnicah – v Milanu, Parizu, New Yorku, Londonu, Hongkongu, Tokiu, Singapurju itd.,« je še povedal Žiga, ki je hitro prišel na dober glas in ima dobre rezultate. »Naš model Georgi P. je na milanskem tednu mode hodil na modni reviji Doolce & Gabanna, zanje je naredil tudi »look-book«, Matt M. trenutno snema film Zoolander 2, ostali mlajši manekeni imajo zelo dober odziv iz agencij po svetu, kar mi vzbuja veliko veselja in zagona za delo naprej, ker to pomeni, da smo na dobri poti.«