Zabava

Kmetija: v ozadju zmage spletke in živci

Alesh Maatko
15. 12. 2014, 07.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V izjemno napetem finalu enega najbolj popularnih šovov v Sloveniji je zmagal Denis. Pot do zmage pa je bila vse prej kot lahka in Denis je bil vidno izčrpan.

Slovenija je v soboto nestrpno pričakovala, kdo bo osvojil nagrado 50.000 evrov v resničnostnem šovu Kmetija: Nov začetek. Marsikdo si je obetal hud boj med Denisom in Matejem, a so se ušteli. Porota že izpadlih tekmovalcev se je namreč dokaj presenetljivo odločila, da mora še pred superfinalom domov Matej. Šest porotnikov je namreč enoglasno odločilo, da se bosta za 50 tisoč evrov vredno nagrado pomerila Darinka in Denis.

Najprej sta se pomerila v igri, imenovani Časovni stroj, ki jo je sestavljalo računanje, sestavljanje besednih zvez in tako naprej. Tu se je Denis odrezal bolje kot Darinka, ki se je sicer srčno borila, in ji odnesel zmago. V drugi igri sta se pomerila v žaganju »veje«, na kateri sta sedela. In tu je Denis pokazal svojo moč ter brez težav premagal Darinko, na koncu pa je bil tako utrujen, da je komaj dvignil nagrado. Že po drugi igri v finalu je bilo namreč jasno, da je bil zmagovalec Denis Toplak. Po petnajstih tednih zanimivih spopadov, ki so bili razdeljeni na tri dele – obdobje gospodarjev in hlapcev, moč zlatnikov in obdobje krize, smo torej dobili zmagovalca. Tekmovalci so se v 15 tednih namučili in bili velikokrat lačni, nekateri pa so kljub oviram kreativne ekipe stkali prava prijateljstva.

Denis je tako na koncu odnesel domov 50.000 evrov, pravzaprav malo manj, saj mu precejšen delež vzame država. Do nagrade pa sta prišla tudi Miha in Lara. Izbrana gledalca sta si namreč želela v boju pomeriti prav z njima, oba pa sta se izkazala za trd oreh. Miha je v pobiranju jabolk močno premagal gledalca Branka in mu nato tudi pomagal pri nabiranju sadežev. Lara je po odhodu s kmetije očitno vadila sestavljanje petelinčka, saj je tudi sama premagala gledalko, ki je želela preveriti, ali je Lara spretna tudi v tej nalogi, ne le z jezikom.