Zabava

Kaj bo počela Miša Molk?

A.M.
15. 9. 2013, 14.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

51. FESTIVAL Skozi festival najboljših popevk bo gledalce in poslušalce, letos znova kar v studiu, popeljala prva dama televizijskega razvedrila, Miša Molk.

Žiga Culibrk

»Slovenska popevka in Evrosong sta bila festivala, ki sta razdvajala moje starše. Spomnim se jih zlasti po tem, da je mama vrtela gumb na televizorju in višala ton, oče pa odhajal v drugo sobo s Hellmutom Kirstom pod pazduho. Zgodila se je delitev dela. Ostala sem z mamo pred televizorjem in evrovizijsko popevko sva bolj gledali kot poslušali, slovenske popevke pa je mama kmalu znala na pamet. Skupaj sva jih prepevali tja do moje pozne pubertete. Bil je to festival zvezd, prestiža, če si bil zraven, 'natupiranih' pričesk in pompoznega orkestra. Danes ima ta festival še vedno veljavo. Klasična popevka prevladuje, mladi izvajalci pa vnašajo sodobnejši stil. Kljub temu da se obleke in glasbo zdaj kupuje po internetu, je Slovenska popevka še vedno festival, na katerem je treba zmagati. Je enkrat na leto in lepo je biti del nje,« je dejala Miša Molk.

Na festivalu bo strokovna žirija podelila veliko nagrado za najboljšo skladbo v celoti, nagrado za najboljše besedilo in nagrado za najboljšo interpretacijo. Gledalci pa bodo izbrali prejemnika velike nagrade občinstva Slovenska popevka 2013.