Zabava

Slovenski režiser poročil Makedonko

Mojca Vakselj
28. 6. 2013, 22.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Slovenski režiser Andrej Košak, ki je dolgo veljal za zapriseženega samca, se je pred dnevi sprehodil pred oltar s svojo ljubeznijo, Makedonko Marijo Galevsko.

Osebni album

Osebni album
Košak v družbi neveste v turkizni obleki ter prijateljice Aleksandre Balmazović (skrajno desno), ki se je poroke udeležila z možem Sergejem Novakovičem.

»Za nama so trije dnevi poroke. Prava 'fešta' je bila,« nam je zaupal Andrej Košak, slovenski režiser, ki ga večina pozna po filmski uspešnici Outsider. Zapriseženi samec o poroki prej ni razmišljal, saj je bil prepričan, da se to zgodi, ko spoznaš pravo žensko, in on je svojo našel v simpatični Makedonki Mariji Galevski. »Na smrt sem se zaljubil,« nam je izdal režiser, ki je nevesto spoznal pred letom in pol v klubu v Skopju, dan pred tamkajšnjo premiero njegovega filma Stanje šoka. Par se je tudi poročil v makedonski prestolnici, saj je, kot pravi Andrej, tam več srečnih ljudi kot v Sloveniji. Na zabavi so le zanju igrali romski glasbeniki iz kraja Šutka, ki jih je pred leti prikazal v svojem filmu Doma za vešanje/Time of Gypsies. »Bilo je nepozabno,« je dodal Andrej.

Osebni album
Kot nevestina priča se je izkazala makedonska gledališka režiserka Nina Nikolić.

Delata na otrocih

Vlogo njegove priče je sprejela igralka Aleksandra Balmazović, ki se je poroke udeležila z možem Sergejem Novakovičem, Marijina priča pa je bila makedonska režiserka Nina Nikolić. Slavje se je udeležila tudi Andrejeva dolgoletna prijateljica Katja Škoberne, ki je za to priložnost priletela posebej iz Londona. Avgusta mladoporočenca čakajo medeni tedni, ki jih bosta preživela na Portugalskem in v Španiji, oba pa si želita, da bi se njuna družinica v kratkem povečala še za kakšnega člana. »Želiva si otrok. Fantka in punčke. Že pridno delava na tem,« nam je za konec še zaupal Košak, ki srečno zaljubljen žari kot še nikoli.

Osebni album
Romska kri se očitno skriva tudi v igralki Aleksandri Balmazović, ki sta jo ritem in melodija glasbenikov spravila na noge.

Osebni album
Andrej je bil presrečen, da so na zabavi po poroki igrali pravi romski muzikantje iz naselja Šutka.