Zabava

Lou Bega se vrača v osemdeseta!

M.V.
28. 6. 2013, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nemški glasbenik z italijanskimi in afriškimi koreninami se po trinajstih letih, ko je izšel njegov najbolj znan album A little bit of Mambo, v velikem slogu vrača na prizorišče zločina – oder!

Osebni album

Ko je Lou Bega leta 1999 izdal priredbo pesmi kubanskega glasbenika Pereza Prade Mambo nm.5, je z njo obnorel skoraj ves svet. Njegova karizma in energičnost sta mu odprli vrata na svetovne odre, zato je bil tudi njegov album A little bit of mambo, ki ga je izdal istega leta, pričakovano velik uspeh. Lou je po tem leta 2001 izdal še podobno uspešen album Ladies and gentleman, nato pa je njegova zvezda začela počasi toniti. Le redko kdo je opazil izid njegove tretje studijske plošče Lounatic leta 2005 in četrtega albuma Free Again leta 2010. A Bega se vrača, tokrat s prav posebnim adutom v rokavu!

Vrača se 30 let nazaj

Po mambu se je Lou namreč odločil, da v roke vzame uspešnice iz osemdesetih let, jih priredi in zbere na novem albumu, ki ga je poimenoval A little bit of 80's. na njem najdemo zimzelene hite, kot so Sunshine Reggae, Smooth Operator, Physical, So excited in Give it up. Slednji je tudi prvi, s katerim bo Bega napadel evropske lestvice.