Vili Resnik

»Pred leti sem predvsem hodil k drugim na piknike, v zadnjem času pa zares uživam pri peki mesa in rib, kar mi tudi dobro uspeva. Ni lepšega kot to, da pečeš za prijatelje, preden je vse pečeno, pa že sam polovico poješ. Žar je ena najbolj preprostih in najhitrejših stvari, zraven malo vina in to je to. Pojem dosti mesa, zato moram zraven tudi popiti vino, ki je protiutež holesterolu. Če pojem dosti mesa, se vpliv vina sploh ne čuti. Po horoskopu sem strelec in ogenj gre z ognjem ...«

11
Wikipedia in osebni arhiv

 

Urška Majdič, Billysi in King Foo

»Zelo rada imam piknike, ker z njimi povezujem lahkotno, malo lenobno druženje pod nebom lepega vremena. Ob vročini spijem kakšno pivo, odkar sem v organizacijski ekipi filmsko-vinskega festivala Grossmann, pa sem vzljubila ohlajeno vinsko kapljico. Kar se hrane tiče, imam 'vegi' meni: gobice s sirom na žaru, zelenjava in popečeni kruhki s česnom s prilogo solate. Le redko si naredim vegi izjemo – ribo na žaru, če jo že imajo, sicer pa se držim brezmesnega jedilnika ... Pikniki, ki jih sama pomagam organizirati, imajo vedno veliko zelenjave in obvezno česnove kruhke, do okolja prijazno embalažo – čim manj odpadkov, raje pomivam; ter zadnje čase raje vino kot pivo. Vino ne nasiti, ima manj embalaže, poleg tega pa cenim izjemno vinsko bogastvo naše dežele ...«

22
Wikipedia in osebni arhiv

 

Tanja Žagar

»Piknikiram zelo rada, saj se vsak naš prijateljski piknik spremeni v pravo plesno zabavo! Vmes seveda vedno uživamo v dobrotah z žara, pečeni zelenjavi in krompirju! No, pa brez sladkarij tudi ne gre ... Ker nas ima največ rojstni dan prav v vročih mesecih, je razlog za piknik največkrat praznovanje. Tudi sama sem imela lani za rojstni dan velik piknik na Žagarskem vrhu, ki se je končal šele naslednji dan ob osmih zjutraj! In ker se bliža 1. julij, se tako bliža tudi naslednji žagarski piknik ...«

33
Wikipedia in osebni arhiv

 

Franci Kek, organizator festivala Rock Otočec

»Rock Otočec že več kot 10 let prijateljuje s festivalom Suoni Nella Notte v bližini Firenc. Tam je doma florentinski zrezek, ki ga pripravijo gostitelji – 7 minut peke na eni strani, 7 minut na drugi in 7 minut stoječega na kosti. Sam zadnjih 30 let nisem ne pekel ne kuhal, tako da na piknike pridem samo kot gost. Sem pa pred tem, med služenjem vojaščine, skoraj eno leto kuhal kosilo in večerjo za 16 vojakov na vojaški ladji.«

55
Wikipedia in osebni arhiv

 

44
Wikipedia in osebni arhiv
225
Wikipedia in osebni arhiv
Legendarni Fido je bil glavna zvezda piknikov Mira Mutvarja.