Zabava

Primorski rockerji so za dobro menjavo

S.R.
10. 5. 2013, 11.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Primorski rockerji Sixtynine so sredin sončen praznični dan začinili z izdajo drugega singla Good trade.

Sixtynine

Z njim ostajajo zvesti rdeči niti njihovega prihajajočega albuma z delovnim naslovom Lazy Crazy Thing, to je ljubezni in vsemu, kar je tako ali drugače povezano z njo. 

Po tem, ko so pretekli mesec izdali svoj prvi videospot za skladbo Don't give up, je skupina Sixtynine na nedavni praznik dela svoje Facebook in Youtube oboževalce razveselila s singlom Good Trade.

Gre za nekaj več kot tri minute dolgo skladbo, ki v ospredje primarno postavlja odnos med moškim in žensko, besedilo pa se med drugim dotika tudi bolečine, žalosti, razmisleka o prihodnosti in poudarja moč, ki jo premore le ljubezen. Člani skupine pa ne želijo omejevati ali usmerjati - ne sebe, kaj šele drugih: vsem, ki jih besedilo ne bo pustilo hladnih, prepuščajo vso domišljijo in prosto pot pri (morebitnih) drugačnih razlagah.

Pesem Good Trade je nastala v Italiji (Mushroom Studio), nasnemavanje vokalov, kitar in ploskanja pa je potekalo v Sloveniji (Studio Hendrix, RTV Koper). Pod skladbo se je kot producent podpisal Andrea Effe, Davor Klarič  pa se je ponovno odlično odrezal na klaviaturah.

Sixtynine, ki so s svojim prihodom na glasbeno sceno lani razveselili ljubitelje trših ritmov, so tokrat prvič sami prispevali vse vokale: glavni vokal je pripadel Tomažu Klepaču (vokal, akustična kitara), spremljevalna Vokala pa sta odpela Tadej Tadič (električne kitare), in Danijel Brezec (bas kitara). Četrti član zasedbe je Igor Marasovič (bobni).

Pri nastajanju drugega singla Good Trade je bila v pomoč tudi frontmanova družina; Tomaževa otroka Ana in Jure ter mlajši brat Teo so namreč skupaj z uradno fotografinjo zasedbe Veroniko Macarol prispevali pomemben del pri končni zvočni podobi skladbe - v obliki ploskanja.

Obalni rockerji Sixtynine, ki jih najdete tako na njihovi uradni spletni strani kot tudi na Facebooku stran  in Youtube-u, bodo prvenec izdali še letos.

Vsem, ki bi Sixtynine radi končno ujeli na odru, pa sporočajo, da bodo konec tega meseca, to je  23. maja, nastopili v Ljubljani, le dan kasneje, 24. maja, pa v Kopru. Znana sta tudi že dva njihova poletna koncertna nastopa: Most na Soči bo rockersko obarvan 15. junija, Gornja Radgona pa 5. julija.   

Sixtynine
Sixtynine