Zabava

Znana Slovenka razkrila, zakaj je videti tako dobro!

Petra Mauer/Obrazi
24. 3. 2013, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Maja Sodja razkriva, da je en šport premalo. Le kaj je njen recept za lepoto?

Maja Slavec

»Joga, visoko intenzivni intervalni trening, vaje za oblikovanje telesa, tek, sprehod, smučanje … – vsega po malem. Tako se nikoli ne naveličam, ker ne postane enolično.«

Osebni stil oblačenja simpatične televizijske voditeljice in navdušene športnice Maje Sodja se pogosto razlikuje od tistega, ki ga vidimo na televiziji. Podobno kot pred kamero je bolj za hlače kot za krila, srajčk pa v prostem času ne nosi prav pogosto. Tudi visokih pet ne. V svoji zbirki čevljev jih ima sicer kar nekaj, ampak ko se je treba zjutraj odločiti med lepimi čeveljčki s peto ali nizkimi škornji, udobje navadno pretehta

Nekoč ste rekli, da šport človeku že po nekaj tednih pride v kri. Toda poznam ljudi, ki so se trudili več mesecev redno telovaditi, potem pa so vse skupaj brez težav opustili.

Jih popolnoma razumem!

Res?

Mislim, da vsak prej ali slej naleti na oviro, se zaleti v zid in ne ve, kako ga prebiti.

Ste se vi kdaj zaleteli?

Seveda! In zgodilo se mi je zato, ker me je vadba začela dolgočasiti, ker sem razmišljala samo o tem, kdaj bo konec. To ni dobro! Da počneš nekaj zase in komaj čakaš, da bo minilo? Joj, ne!

Ste se potem znali spet motivirati?

Sem. Za nekaj časa sem nehala, poslala vse k vragu in potem začela znova z jasnim ciljem, da to počnem za svoje dobro počutje in zdravje.

Koliko časa ste se morali ukvarjati z enim športom, da vas je zasvojil?

Ravno to je to, en šport je premalo. Vsaj zame. Ljudje smo različni, zato nekomu ustrezajo bolj individualne vadbe, drugemu kolektivne, nekaterim pa kombinacija obojega. Jaz spadam med slednje. Joga, visoko intenzivni intervalni trening, vaje za oblikovanje telesa, tek, sprehod, smučanje ... – vsega po malem. Tako se nikoli ne naveličam, ker ne postane enolično. Zdajle pozimi ne tečem, grem pa enkrat na teden smučat. To sezono sem namreč šla po desetih letih spet na smuči. Nisem ne vem kako dobra, ampak se peljem, vsakič lepše. Toda že samo zato, da sem nekaj ur na zraku in sončku, je vredno!

Še vedno vadite jogo po DVD-jih?

Še. Za zdaj imam doma dva DVD-ja. Prvi je MTV-jeva Power Yoga s Kristin McGee, druga pa novejša A creative practice of Hatha Yoga z Liz Lark. Ta zadnja je res dobra! Priznam pa, da imam obdobja, ko se z njo ukvarjam bolj, in obdobja, ko jo vadim manj intenzivno. Nič novega ne bom povedala: joga sprošča, krepi, ti daje moč. Je pisana na kožo čisto vsakemu med nami, čeprav morda na prvi pogled ni videti kaj več od čudnih telesnih drž.

 

Več si preberite v najnovejši številki revije Obrazi!