kralj popa

Michael Jackson za seboj pustil približno 500 milijonov dolga

S.Č.
30. 6. 2024, 09.00
Posodobljeno: 4. 7. 2024, 14.02
Deli članek:

Po njegovi smrti leta 2009 so dolgovi Michaela Jacksona znašali več kot 500 milijonov dolarjev. Sodna vloga, ki obravnava zapuščino pop superzvezdnika, razkriva njegove finančne težave tik pred koncem njegovega življenja, so poročali ameriški mediji.

Profimedia
Pokojni Michael Jackson.

Michael Jackson je dolgoval približno 40 milijonov dolarjev promotorju turneje A.E.G., kar je razvidno iz tožbe na višjem sodišču okrožja Los Angeles. V sodni vlogi je navedeno, da je 65 upnikov vložilo terjatve proti pevcu po njegovi smrti, nekatere so se končale s tožbami, nekateri njegovi dolgovi pa so nabrali velike obresti.

Izvršitelji Jacksonove zapuščine so v sodnem vložku zapisali, da so rešili skoraj vse terjatve upnikov in sodne spore. V 80. in 90. letih prejšnjega stoletja je Jackson zaslužil na stotine milijonov dolarjev kot ustvarjalec nekaterih najbolje prodajanih albumov vseh časov. Njegove koncertne turneje so polnile stadione po vsem svetu.

Profimedia
Michael Jackson in Elton John

Michael Jackson ostaja eden najbolj vplivnih glasbenikov vseh časov

Kljub ogromnemu uspehu in zaslužku se je Jackson spopadal z velikimi finančnimi težavami. Razkošen življenjski slog, dragi pravni boji in različni drugi stroški so prispevali k njegovim dolgovom. Po njegovi smrti so izvršitelji zapuščine vložili veliko truda v urejanje njegovih finančnih zadev, da bi poravnali dolgove in zaščitili zapuščino za njegove otroke in druge dediče.

Michael Jackson ostaja eden najbolj vplivnih glasbenikov vseh časov. Njegov glasbeni talent, skupaj s spektakularnimi nastopi, je zapustil neizbrisen pečat v zgodovini pop kulture. Kljub finančnim težavam ob koncu življenja, njegov glasbeni vpliv in dediščina še naprej živita skozi njegove pesmi in številne oboževalce po vsem svetu.