Selitev v palačo

Kralj Karel III.in Camilla zaradi selitve iščeta delavce

S.Č.
10. 4. 2024, 13.54
Posodobljeno: 10. 4. 2024, 13.54
Deli članek:

Britanski kralj Karel III. in kraljica Camilla trenutno zaposlujeta novega člana osebja, saj se pripravljata na selitev iz rezidence Clarence House v Buckinghamsko palačo.

Profimedia
Kralj Karel III. in Camilla

Slabo zdravje Karla je pripeljalo do pospešitve del v palači, da bi se lahko z ženo Camillo čim prej vselila.

Na spletni strani Royal Household je bil objavljen oglas za nova delovna mesta, ki vključujejo vzdrževanje čistoče in skrb za široko paleto notranjosti in predmetov v palači. Delovno mesto je ponujeno za polni delovni čas, zaposleni pa bodo morali biti pripravljeni tudi na potovanja v druge kraljeve rezidence vse leto.

Selitev v Buckinghamsko palačo je bila napovedana junija 2023

Oglas navaja, da predhodne izkušnje v gospodinjstvu ali gostinstvu niso nujne, vendar pa so dobrodošle. Poudarja se, da so pomembne lastnosti kandidatov pozornost do podrobnosti, fleksibilnost, dobro delovanje v timu ter motivacija in proaktivnost.

Čeprav plača ni objavljena, so navedene ugodnosti, kot so 15-odstotni pokojninski prispevek, 25 dni letnega dopusta brez državnih praznikov, pa tudi možnost povišanja na skupno 30 dni.

Selitev kralja in kraljice v Buckinghamsko palačo je bila napovedana junija 2023, pri čemer naj bi se ta zgodila po zaključku 10-letne prenove severnega krila. Projekt, vreden 369 milijonov funtov, se je začel še v času vladanja kraljice Elizabete II., sedaj pa nadzoruje delo njen sin Karel.

Trenutno ni znano, ali bosta kralj Karel in kraljica Camilla obdržala hišo Clarence kot svoj drugi dom po selitvi v Buckinghamsko palačo.