Dekleta navdušena

Znano je kdo bo upodobil Brucea Springsteena v biografskem filmu

S.Č.
10. 4. 2024, 10.41
Posodobljeno: 10. 4. 2024, 10.41
Deli članek:

Prihaja biografski film vsem dobro poznanega pevca Brucea Springsteena in končno je znano, kdo bo prevzel glavno vlogo.

Profimedia
Prihaja biografija Brucea Springsteena.

Najnovejši projekt, biografski film z naslovom "Deliver Me From Nowhere", obljublja edinstven vpogled v nastanek Springsteenovega kultnega albuma "Nebraska" iz leta 1982. Film bo temeljil na istoimenski knjigi Warrena Zanesa, ki je raziskala temne plati slavnega glasbenika, njegovo borbo s slavo, depresijo in tesnobo.

Deliver Me From Nowhere bo distribuiral 20th Century

Za vlogo mladega Springsteena so izbrali Jeremyja Allena Whitea, zvezdnika serije The Bear, ki je občinstvo navdušil ne samo s svojim igralskim talentom, ampak tudi z nedavno reklamo za Calvin Klein, kjer je s svojim šarmom in izklesano postavo obnorel ženske po vsem svetu. Čeprav White nima formalnih pevskih izkušenj, njegova predanost in talent obetata, da bo vlogo opravil z odliko.

Film "Deliver Me From Nowhere" bo pod okriljem Disneyja distribuiral 20th Century, saj sta predsednik studia Steve Asbell in David Greenbaum, novi vodji Disneyjevega oddelka za igrane filme, uspešno pridobila pravice zanj. Oba veljata za velika oboževalca Springsteena, kar nakazuje, da bo projekt obravnavan s posebno mero strasti in spoštovanja do glasbenikove zapuščine.

Režijo in scenarij filma bo prevzel Scott Cooper

Nebraska, album, ki bo v središču filma, je bil prvotno izdan kot demo posnetek, a je na koncu postal eden od Springsteenovih najbolj osebnih in cenjenih del. Zabeležil je umetnikov notranji boj in introspekcijo, pesmi pa so bile napisane in posnete v intimni atmosferi Springsteenove najete sobe v New Jerseyju.

Režijo in scenarij filma bo prevzel Scott Cooper, ki je znan po svojem delu na filmih kot so The Pale Blue Eye, Black Mass in Crazy Heart. Cooperjeva vključitev obljublja globok in raznolik prikaz Springsteenovega življenja in dela.

Deliver Me From Nowhere ni zgolj filmski projekt, obeta se poglobljena raziskava človeka za mitom, razkritje duše enega največjih glasbenikov našega časa. Z obljubo, da bo osvetlil tako Springsteenove zmage kot tudi njegove borbe, utegne film postati nepogrešljiv del zapuščine The Bossa.