Natalija Verborten

Sinova jo spodbujata, naj začne spet redneje snemati in izdajati pesmi

N.S.
19. 3. 2024, 13.08
Posodobljeno: 19. 3. 2024, 13.08
Deli članek:

Vsem dobro znana pevka je v marec vstopila z novo skladbo Sijem, ki govori o ljubezni in hvaležnosti, ki sta v življenju tesno prepleteni – ljubezen nas navdihuje, da smo hvaležni, in hvaležnost povečuje našo sposobnost ljubiti.

Natalija Jelušič Babič
Natalija Verboten te dni predstavlja nežno balado Sijem, obljublja pa, da nove pesmi, v njenem prepoznavnem slogu, sledijo kmalu.

Zadnja leta se posvečate bolj družinskemu življenju kot glasbenim odrom. Vendar niste pozabili na svoje oboževalce. Kako vozite slalom med kariero in družinskim življenjem?

Odkar sta prišla sinova, sem družino postavila na prvo mesto in svoje delo opravljam do te mere, da družinsko življenje ne trpi. Zato sem bila pretekla leta veliko manj prisotna, manj sem glasbeno ustvarjala. Zdaj sta fanta že velika, Max je star 13, Oskar pa devet let, in imata že rada, da greva kdaj z možem po svoje, tako da se bom spet bolj začela posvečati glasbi. Sinovoma je všeč moje delo, spodbujata me, naj začnem spet redneje snemati in izdajati nove pesmi.

Pred dnevi ste izdali novo pesem z naslovom Sijem. In če sem iskren, tudi tukaj pred mano zares sijete …
O, hvala lepa za kompliment …

O čem govori pesem?
O ljubezni in hvaležnosti, ki sta v življenju tesno prepleteni – ljubezen nas navdihuje, da smo hvaležni, in hvaležnost povečuje našo sposobnost ljubiti. Hvaležnost je kot sončni žarek na naši poti. Kadar smo hvaležni, se zavedamo vseh darov v svojem življenju in cenimo vsak trenutek, ki nam je podarjen. Hvaležnost nas uči, da so tudi majhne stvari lahko vir velike sreče ... in ko se tega zavedamo, zasijemo.

Natalija Jelušič Babič
S sinovoma Maxom in Oskarjem na snemanju videospota

Kaj ste občutili, ko ste prvič slišali demo posnetek pesmi?
Pesem me je že ob prvem poslušanju ganila do solz, kajti življenje me je obrusilo s svojimi lekcijami in naučilo marsikatere življenjske modrosti. Zdaj, ko sem skozi leta vse to predelala, sem za lekcije pravzaprav hvaležna. Vzponi, padci, trenutki sreče, razočaranj, težke preizkušnje … Skratka, potrebno je bilo, da me je življenje oblikovalo in marsičesa naučilo. Naredilo me je bolj hvaležno, skromnejšo. Mnogo bolj cenim male stvari in se jih zavedam ter znam ceniti vse, kar imam.

Recimo?
Na primer to, da sva z možem Dejanom postala starša, nama ni bilo dano kar samo od sebe. Imela sem precej zdravstvenih težav, in da sva dobila otroka, je bilo potrebnega veliko truda in čustvene moči. Prva nosečnost se je žal končala s spontanim splavom. Starševstvo za naju še zdaleč ni bilo samoumevno. Ogromno stvari v življenju sem si lahko ustvarila s pridnostjo, v glasbi sem uspela z ogromno vztrajnosti in določeno mero talenta.

Poudarjate uspehe v glasbi, kaj pa v zasebnem življenju?
Veste, pri nekaterih stvareh sicer ni vse odvisno od truda in talenta, če lahko tako rečem. Z Bojanom nama je življenje dalo veliko lekcijo in hvaležna sem, da sva danes tu, kjer sva, in imava dva zdrava sinova. Vedno bom izjemno hvaležna tudi odlični ginekologinji dr. Vidi Gavrič Lovrec in drugemu osebju UKC Maribor. Odkar mi je življenje dalo tudi materinsko vlogo, sem mu hvaležna in sijem tudi na ta način. In vsa ta čustva so ob prvem poslušanju pesmi privrela na dan; enako je vsakič, ko si ogledam ganljiv videospot.

Tibor Golob
"Ko začutim in si zaželim, da bi bila sinova ob meni, si to željo izpolnim, če sta seveda za. To so konec koncev naši spomini, ki bodo ostali za vedno."

V videospotu prvič nastopata tudi vaša sinova Oskar in Max. Kako sta se odrezala kot igralca?
Svoje družine nočem pretirano izpostavljati, skrivam pa je tudi ne. Ko začutim in si zaželim, da bi bili ob meni, pa si to željo izpolnim, če so oni seveda za. To so konec koncev naši spomini, ki bodo ostali za vedno. Pesem Sijem je tudi sinovoma zelo všeč, in ko sem ju vprašala, ali bi sodelovala, sta bila navdušena. Snemanje kadrov z njima je bilo kratko in sladko, mi je pa veliko ljudi reklo, da prav zasijem v kadrih, kjer sem v videospotu z njima. Pesem govori o ljubezni, ki je gonilna sila sveta in je vsepovsod okoli nas, in ker ima vsa naša družina zelo rada živali, se nam je na snemanju pridružil tudi konj Camaro iz Hiše konj v Pernici, lepotec, ki je s svojo prijaznostjo, ubogljivostjo ter fotogeničnostjo navdušil vse.

Gre torej za lepo razpeto, čustveno balado. Lahko še kdaj pričakujemo »staro« Natalijo Nacionale, ki smo jo bili vajeni, še iz časov pesmi Rdeč ferrari, Dva policaja …?
Seveda, že nekaj časa čakam, da me najde kakšna hitra, vesela, poskočna, v mojem prepoznavnem zabavljaškem slogu, a je preprosto ni bilo. Do lani jeseni, ko sem od Raaya dobila v poslušanje predloge, ki so me navdušili. Prvo in edino počasno, Sijem, pravkar predstavljam – ker je marec zame mesec ljubezni, sem jo želela poslušalcem podariti prav v mesecu, ki slavi ženske. Preostale, v mojem prepoznavnem slogu, sledijo kmalu.

V zadnjem času sodelujete s tandemom Raay in Marjetka Volk. Kako je sodelovati z njima?
Sta odlična avtorja, glasbenika, super osebi, podobno razmišljamo, se karakterno ujamemo. Z Raayem sva se spoznala točno pred 20 leti, ko sem nastopila na Emi s skladbo Cry on my shoulder; bil je v moji spremljevalni ekipi na odru, takrat je pel, plesal in rapal. No, po 20 letih pa je življenje prineslo, da mi napiše nove pesmi. Komaj čakam, da vam jih pokažem …

Sicer pa vidim, da vam tudi leta ne pridejo do živega. (smeh) Kaj počnete za svoj mladostni videz, da kar sijete?
Imam zdrav in aktiven življenjski slog. Že od nekdaj se zdravo prehranjujem in sem aktivna. Ob dveh sinovih najstnikih mi drugega niti ne preostane. Rada skrbim za svoje telo, za kožo. Uporabljam naravno kozmetiko za obraz in telo iz svojih kolekcij Sivka in po novem imam tudi kolekcije Pomaranča. Na pol leta hodim h primariju dr. Glumičiću v Zagreb na osvežitev z nežno botoks terapijo. Po drugi strani imam tudi nekaj dobrih genov od staršev. (smeh)

Videospot za Natalijino novo pesem Sijaj lahko pogledate v spodjem videu: