Podrobnosti oporoke

Znano, kam je šlo premoženje pokojnega Matthewa Perryja

S.Č.
14. 3. 2024, 08.15
Posodobljeno: 14. 3. 2024, 08.29
Deli članek:

Pet mesecev po nenadni in tragični smrti Matthewa Perryja, ki je svetovno slavo dosegel z vlogo Chandlerja Binga v kultni seriji "Prijatelji", so javnosti končno razkrite podrobnosti iz njegove oporoke.

Profimedia
Matthew Perry

V oporoki, ki je prišla v roke revije People, se razkriva, da je Matthew Perry večino svojega premoženja zapustil skladu Alvy Singer Living Trust, poimenovanem po ikoničnem liku Woodyja Allena iz filma "Annie Hall". Takšna odločitev morda nakazuje globoko osebno povezavo Perryja s tem likom ali pa željo po poklonu kulturi, ki ga je tako močno zaznamovala.

Med upravičenci skrbno izbrane zapuščine so tudi Matthewi najbližji: njegova starša John Perry in Suzanne Morrison, polsestra Caitlin Morrison ter nekdanja punca Rachel Dunn. V oporoki, ki jo je Perry sestavil leta 2009, je tudi posebna klavzula, ki navaja, da morebitni potomci ne bi imeli pravice do dedovanja. Ob smrti igralec ni imel otrok.

Zapustil za skoraj milijon evrov osebne lastnine

Oporoka razkriva tudi, da je imel Perry ob smrti v lasti za skupno več kot 914.600 evrov osebne lastnine, vključno z umetninami, avtomobili, nakitom in pohištvom. Smrt je pustila praznino v srcih mnogih oboževalcev po vsem svetu. Podrobnosti njegove oporoke pa ne razkrivajo le finančnega razporeda njegovega premoženja, temveč nudijo tudi vpogled v njegovo življenje, njegove vrednote, odnose in humor. Perryjeva zapuščina bo živela naprej ne samo skozi njegovo delo, ampak tudi skozi dobrodelne namene in ljubljene, ki jih je zapustil za seboj.