John Cena na razstavi

Je bil John Cena na podelitvi oskarja za najboljšo kostumografijo leta res popolnoma nag?

A. M.
12. 3. 2024, 11.54
Posodobljeno: 12. 3. 2024, 11.54
Deli članek:

Znan WWE borec in še bolj znan filmski igralec, John Cena, je na predvčerajšnji podelitvi zlatih nagrad za filmske dosežke presenetil s svojo izbiro garderobe kot podeljevalec nagrade za najboljše filmsko kostumsko delo 2023 – pojavil naj bi se namreč le v kostumu, ki mu ga je sešila mati narava. Pa se je res?

Profimedia
John Cena podelil nagrado za najboljšo kostumografijo leta.

John Cena, ki je skupaj z Jimmyem Kimmlom odvodil svoj del predaje nagrad, je na pogled prijeten vsaj toliko kot kak grški bog. Ampak, ali je igralec pred največjo svetovno smetano in milijoni televizijskih gledalcev res nastopil popolnoma gol?

Skeč, ki sta ga pripravila z Jimmyem Kimmlom, se je nanašal na znan incident iz podelitve 46. Akademskih nagrad (Academy Awards) leta 1974, ko je enega izmed govorov prekinil goli vsiljivec, sprehajajoč se čez oder. Dogodek do danes ostaja eden izmed najbolj zabavnih in kontroverznih trenutkov Hollywooda, ki je petdeset let kasneje še vedno aktualen. Kimmel je med svojim uvodnim govorom dogodek omenil in se šaljivo obregnil, češ, le kaj bi se zgodilo, če bi se dogodek nenadoma ponovil... in s tem dal znak golemu Ceni, da se, zakrivajoč le s kuverto, sramežljivo sprehodi do mikrofona. Odziv je bil pričakovano buren, a vsaj po odzivu dvorane sodeč, humorno pozitiven.

Profimedia
Zakulisje skeča z Jimmyem Kimmlom.

Na prvi pogled je Cena res nosil le par Birkenstock sandal, a fotografije iz zakulisja kažejo, da ni čisto tako. Zaščiten je vendarle bil s kosom tkanine v kožni barvi, ki je igralcu zagotavljala vsaj delček zasebne varnosti.

Poteza je bila vsekakor legendarna, je pa pričakovati, da utegne doživeti še kaj zapoznelega negativnega odziva konservativnejših spremljevalcev prireditve. Do takrat pa si dogodek lahko še enkrat ogledamo na spodnjem videoposnetku ABC News.