Niso mu ostali dolžni

Donald Trump na družbenem omrežju žalil Oskarje: "Ali ni že čas, da greš v zapor?"

S.Č.
11. 3. 2024, 16.09
Posodobljeno: 11. 3. 2024, 16.09
Deli članek:

Na nedavni podelitvi oskarjev se je nekdanji predsednik Združenih držav Amerike, Donald Trump, znova znašel v središču pozornosti zaradi svojih žalitev.

Profimedia
Jimmy Kimmel mu ni ostal dolžan.

Na nedavni podelitvi oskarjev se je nekdanji predsednik Združenih držav Amerike Donald Trump znova znašel v središču pozornosti, ko je na svojem družbenem omrežju 'Truth Social' objavil oster komentar, usmerjen proti voditelju prireditve Jimmyju Kimmelu. Trump je v svojem zapisu izrazil kritiko do Kimmlovega vodenja in ga obtožil, da je slabši voditelj od njega ter ga posmehljivo označil za "poceni propadli talent iz ABC".

"A ni že čas, da greš v zapor?"

Kimmel se je hitro odzval na Trumpov komentar in ga posmehljivo izzval med prenosom dogodka. Z izvirno reakcijo je Kimmel Trumpovo sporočilo prebral iz svojega telefona ter se nato spraševal, kateri od nekdanjih predsednikov bi lahko bil avtor takšnega sporočila, s čimer je posmehljivo nakazal na Trumpa. Nato je Kimmel Trumpu z ironično zahvalo za ogled prenosa oskarjev zastavil retorično vprašanje: "A ni že čas, da greš v zapor?"

Kimmelova izjava je sprožila burno reakcijo občinstva in dodatno poudarila napetost med Trumpom in nekaterimi medijskimi osebnostmi, ki se redno odzivajo na njegove javne izjave in politične poteze.

Čeprav je Trump odgovoril na Kimmelov komentar, se je vprašanje, ali je bil Kimmel slabši voditelj od Trumpa, prelilo v širše razprave o politični polarizaciji in vplivu znanih osebnosti na medijsko pokritost in javno mnenje v Združenih državah Amerike.