Bolezen je napredovala

Bruce Willis zaradi bolezni ne more več govoriti

S.Č.
11. 3. 2024, 12.48
Posodobljeno: 11. 3. 2024, 12.48
Deli članek:

Slavnemu hollywoodskemu igralcu Bruceu Willisu so lani februarja diagnosticirali frontotemporalno demenco, kar je pomenilo precejšnjo spremembo v njegovem življenju.

Profimedia
Bruce Willis na vožnji po soseski.

Žena igralca Brucea Willisa, Emma Hemming Willis je postala glas Bruceovega zdravstvenega stanja, s čimer je pritegnila pozornost njegovih oboževalcev ter ozaveščala o tej bolezni.

Frontotemporalna demenca je degenerativna bolezen, ki prizadene regije možganov, odgovorne za govor, razmišljanje, vedenje in čustva. Poleg tega so se pri Willisu že prej pojavile težave z govorom zaradi afazije, kar je dodatno otežilo njegovo stanje.

Kljub bolezni je Willis prenehal z igranjem in se umaknil iz javnega življenja, preživlja pa čas s svojo družino. Emma je postala glavni vir informacij o njegovem stanju in redno deli novice na družbenih omrežjih. Izpostavlja pomen ozaveščanja o demenci ter izraža sočutje do drugih, ki se spopadajo s podobnimi težavami.

Profimedia
Bruce Willis in Emma Heming

Ostaja ikona filmske industrije

Priča in prijatelj Glenn Gordon Caron je opisal, kako se je Bruceovo stanje poslabšalo, in poudaril, da čeprav je fizično prisoten, je izgubil veselje do življenja in ne more več komunicirati kot prej.

Bruce Willis, rojen v Nemčiji leta 1955, je s svojo kariero v Hollywoodu postal ikona filmske industrije. Poleg vlog v akcijskih filmih je navdušil tudi v dramah in trilerjih, kot so Pulp Fiction, Dvanajst opic in Šesti čut. Poleg tega je znal izkoristiti svoj vpliv za dobrodelne namene in se zavzemati za vojake veteranov.

Čeprav se je njegovo življenje zaradi bolezni močno spremenilo, ostaja Bruce Willis pomemben del filmske zgodovine in simbol moči ter odločnosti, s čimer navdihuje mnoge.