koncert Adele

Oboževalci zgroženi nad cenam vstopnici, na tisoče mest praznih

S.Č.
16. 2. 2024, 11.24
Posodobljeno: 16. 2. 2024, 11.24
Deli članek:

Med oboževalci Adele je zavladala precejšnja zmeda, tudi razburjenje, ko so videli cene vstopnic za njene predstave v Münchnu.

Profimedia
Oboževalci so zgroženi.

Najcenejše vstopnice za koncert imenitne pevke Adele so se gibale od 281 funtov navzgor, medtem ko so najdražje dosegle vrtoglavih 1000 funtov in več. Ta visoka cena je sprožila val negativnih odzivov, pri čemer je več tisoč sedežev ostalo neprodanih, kar je povzročilo razočaranje tako med oboževalci kot tudi organizatorji.

Adele je avgusta lani napovedala 10 nastopov v Münchnu, kar je prvič po letu 2015, ko je imela koncert v tem delu Evrope. Vznemirjenje med oboževalci je bilo veliko, vendar je sledilo razočaranje, ko so se soočili z izjemno visokimi cenami vstopnic.

Razočaranje na družbenih omrežjih je vse večje

"Če se sedeži ne bodo prodali, bodo organizatorji morda razmislili o znižanju cen," je razkril vir, ki je tudi izpostavil, da so cene hotelov v času dogodka dosegle astronomske višave, kar je otežilo že tako visoke stroške udeležbe na dogodku.

Na družbenih omrežjih so se pojavili številni komentarji ogorčenih oboževalcev, ki so izrazili nezadovoljstvo nad cenami vstopnic. "Cene vstopnic za Adele se zdijo nore. Zakaj ti umetniki običajnim ljudem tako otežujejo, da jih pridejo pogledat v živo," je zapisal eden od komentatorjev na X.

Adele trenutno v okviru svojega projekta vsak teden nastopa v Las Vegasu, vendar bo leta 2024 na nemški oder stopila kar desetkrat. Koncerti bodo potekali na odprtem, in sicer na območju, posebej pripravljenem za nastope. Imeli bodo kapaciteto 80.000 ljudi na noč.

Odpravila se bo na svetovno turnejo

Kljub razočaranju zaradi visokih cen vstopnic pa Adele ostaja ena najbolj priljubljenih in spoštovanih glasbenic na svetu. Nedavno je potrdila, da se bo po izidu svojega naslednjega albuma odpravila na svetovno turnejo, čeprav to še ne bo kmalu. Njen zadnji album "30", ki je izšel leta 2021, je bil izjemno uspešen tako komercialno kot kritiško, osvojil je britanski album leta na Brit Awards leta 2022 in postal najbolje prodajan album leta.