Ne želi je videti

Princ Harry pred obiskom kralja postavil strog pogoj

S.Č.
16. 2. 2024, 10.15
Posodobljeno: 16. 2. 2024, 10.15
Deli članek:

Princ Harry postavil pogoj pred obiskom bolnega očeta, da bi se izognil srečanju z mačeho Camillo.

Profimedia
Kraljica Camilla in kralj Karel

Princ Harry je pred kratkim obiskal bolnega očeta, kralja Karla III., ki se zdravi zaradi raka. Kljub temu, da je bil obisk kratek, pa je princ Harry postavil strog pogoj, preden je pristal na srečanje s svojim očetom. Kot poroča britanska novinarka Petronella Wyatt, je princ Harry zahteval, da med njegovim srečanjem s kraljem ne bo prisotna njegova mačeha, kraljica Camilla. Ta kratek čas je želel preživeti samo z očetom.

Odnos med njima nikoli ni bil najboljši

Odnos med princem Harryjem in kraljico Camillo nikoli ni bil najboljši. V poglavju knjige 'Spare' je princ Harry kritično pisal o Camilli, ji pripisoval preračunljivost ter trdil, da je razkrivala zaupne informacije o njegovem življenju britanskim medijem.

Ta odločitev princa Harryja lahko odraža globlje napetosti znotraj britanske kraljeve družine, katere odnosi že tako ali tako niso najboljši. Kljub temu pa je bil princ Harry pripravljen prepotovati dolgo pot iz Kalifornije v London, da bi bil ob svojem očetu v težkih časih zdravljenja.

Kljub vsemu kraljica Camilla ostaja velika opora

Kralj Karel III. se sooča z resnimi zdravstvenimi težavami, a kljub temu ostaja kraljica Camilla zanj pomembna opora. Njihov odnos je v preteklosti že bil tarča kritik, a se zdi, da kralj Karel III. ostaja zvest svoji soprogi tudi v teh težkih časih.

Le čas bo pokazal, kako se bodo odnosi znotraj britanske kraljeve družine razvijali v prihodnosti. Mnogi oboževalci kraljeve družine še vedno upajo na spravo med bratoma ter spodbujajo k dobrim odnosom.