Zaroka

Avstralija čaka na "kraljevsko" poroko: Premier Anthony Albanese na valentinovo zaprosil svojo partnerko

D.K.
16. 2. 2024, 08.35
Posodobljeno: 16. 2. 2024, 08.41
Deli članek:

Premier se je na družbenih omrežjih pohvalil z zaroko z Jodie Haydon, s katero sta v razmerju štiri leta, združila pa ju je ljubezen do istega ragbi kluba.

Facebook
Avstralski premier Anthony Albanese in Jodie Haydon

Avstralski premier Anthony Albanese je oznanil zaroko s svojo partnerico Jodie Haydon, s katero je v razmerju štiri leta. Za roko jo je zaprosil na valentinovo v svoji uradni rezidenci v Canberri, zaročni prstan pa je, kot je razkril, oblikoval sam s pomočjo zlatarja in draguljarja. Po poročanju britanskega BBC je prvi avstralski voditelj, ki se je zaročil med opravljanjem funkcije, zato se zdaj opozicijski politiki paru ob čestitkah seveda šalijo, da komaj čakajo na prvo avstralsko "kraljevsko" poroko.

Premier je veselo novico delil na družbenih omrežjih s skupno fotografijo in kratkim komentarjem: "rekla je DA." "Navdušena in vznemirjena sva, da lahko deliva to novico in se veseliva, da bova skupaj preživela preostanek najinega življenja. Imava izjemno srečo, da sva se spoznala," je zaročen par delil v skupni objavi. 

Premier in njegova izbranka sta se spoznala leta 2020 na poslovni večerji v Melbournu in se spoznala na precej nenavaden način. Albanese je bil namreč takrat le vodja laburistične stranke in je med govorom množico vprašal, ali je v prostoru kakšen navijač South Sydney Rabbitohs, na kar se je iz množice oglasila finančna strokovnjakinja Jodie Haydon.

Par se je zbližal prek ragbija, a je svoje razmerje dve leti skrival pred očmi javnosti, dokler 60-letni Albanese ni postal avstralski premier. Od takrat je 45-letna Jodie Haydon njegova uradna spremljevalka na številnih poslovnih poteh, tako sta bila konec lanskega leta v Washingtonu, kjer sta ju gostila zakonca Biden, blizu pa sta si tudi s francoskim predsedniškim parom.

Ob tem naj še omenimo, da je avstralski premier že bil poročen, in sicer s političarko Carmel Tebbutt, s katero imata 23-letnega sina Nathana.