Ta kraj mu veliko pomeni

Kralj Karel opušča staro tradicijo

S.Č.
8. 1. 2024, 12.47
Posodobljeno: 8. 1. 2024, 12.48
Deli članek:

Kralj Karel je po bogoslužju v cerkvi sv. Marije Magdalene zapustil svoje posestvo v Sandringhamu in se odpravil v Balmoral. Monarh je skočil na letalo in odletel na posestvo Škotske le nekaj ur po tem, ko se je udeležil nedeljske jutranje službe.

Profimedia
Kralj Karel III.

Kralja Karla so opazili, ko je v nedeljo po odhodu iz cerkve mahal množicam, nekaj časa pa je klepetal z družinami, ki so čakale na kraljevo družino za vrvjo. V enem prikupnem trenutku je kralj govoril s Simonom in Georgino Ward ter njunima sinovoma Williamom in Oliverjem ter z mladimi fanti, ki so sedeli v mini Land Roverju z registrsko tablico "W1LL1AM".

Kraljevo potovanje v Balmoral pomeni pomemben odmik od kraljeve tradicije

Kraljeva družina se pogosto odpravi v Balmoral, da bi uživala v prostem času, pri čemer posestvo služi kot dom za družino med letnimi poletnimi počitnicami. Kralj Karel III. in kraljica Camilla naj bi naslednjih nekaj tednov preživela v Birkhallu na posestvu Balmoral. Kot poroča The Telegraph, bo par med bivanjem na Škotskem obiskal tudi grad Mey, ki je nekdanji dom njegove pokojne babice.

Kraljevo potovanje v Balmoral pomeni pomemben odmik od kraljeve tradicije, saj je njegova mati, pokojna kraljica, običajno ostala v Norfolku ves januar, da bi se spomnila njenega vzpona na prestol in smrti njenega očeta Jurija VI., ki je umrl leta 1952 po trpljenju od pljučnega raka.

"To je tako poseben kraj, zlasti zato, ker ga je naredila moja babica"

Birkhall je kraljeva najljubša rezidenca in ima lepe spomine, vključno s snubitvijo Camillo leta 2005, pa tudi na njuna poročna potovanja. Med intervjujem za Country Life je kralj Karel spregovoril tudi o svoji ljubezni do posestva in želji po ohranitvi dediščine vrta. "To je tako poseben kraj, zlasti zato, ker ga je naredila moja babica. To je vrt iz otroštva in vse, kar sem naredil, je, da sem ga nekoliko izboljšal," je dejal.

Kralj Karel je večino karantene zaradi covida-19 preživel tudi v Birkhallu, med katerim je odprl novo bolnišnico NHS Nightingale v Londonu na daljavo prek video povezave iz Drawing Room. Monarh je podedoval 53.000 hektarjev veliko posest od svoje babice, ko je umrla leta 2002, in tam pogosto preživlja poletja s Camillo.