Njen ugled visi na nitki

Nina Gaspari se je zavila v molk

S.Č.
8. 1. 2024, 09.51
Posodobljeno: 29. 4. 2024, 08.53
Deli članek:

Pred kratkim je na slovensko influencersko sceno pretresel vihar obtožb glede nove avtorske knjige Nine Gaspari, z naslovom Lovim svoje ravnotežje.

Youtube
Nina Gaspari se te dni zavija v molk.

Drama, ki so jo sprva odkrili njeni sledilci ter jo obravnavali na družabnih omrežjih Threads in Instagram, je skupnost presenetila in je prebila domnevo popolnoma urejenih življenj, ki jih vplivneži pogosto predstavljajo.

Nina Gaspari, znana po svojih vlogah vplivnice, podjetnice, podkasterke in avtorice knjige Lovim svoje ravnotežje, se je znašla v polemiki. Knjiga, ki jo oglašuje kot vodnik po življenju, prepleta strokovna spoznanja z osebnimi izkušnjami, bralce spodbuja k krmarjenju obstoja in ponuja nasvete o obvladovanju čustev in zdravih rutinah.

Obtožbe o plagiatorstvu

Nevihta se je začela, ko so se pojavile obtožbe o plagiatorstvu, pri čemer so uporabniki na platformah družbenih medijev opozarjali na primere dobesednega kopiranja iz nerazkritih virov. Problem je dosegel vrhunec, ko so bralci natančno preučili celotno poglavje, ki naj bi bilo povzeto iz drugih del. Kot odgovor na obtožbe je Gaspari podala izjavo, v kateri je nastali problem pripisala napačnemu navajanju virov in obljubila, da bodo viri prihodnjih izvodih knjige ustrezno označeni.

Nina se te dni zavija v tišino, sledilci skeptični

Javnost pa ostaja skeptična do Ninine razlage, saj se mnogim zdi neverjetno, da bi lahko celotno poglavje nenamerno kopirala. Zaupanje skupnosti, ki jo je ustvarila na svojem Instagramu, je šlo strmo navzdol, bralci pa izražajo razočaranje in dvomijo v pristnost vsebine, ki so jo nekoč občudovali. Aplikacija Threads, znana po spodbujanju odkritih pogovorov, je postala središče za razprave in debate o tem vprašanju.

Nina je poskušala stanje popravit s popravkom prihodnjih izvodov, a ta sledilcev ni utišal. Bralci še vedno dvomijo o celovitosti vsebine in se sprašujejo, kako je takšen problem sploh lahko rešljiv. Gaspari se je od razkritja zavila v tišino in zadnjo objavo delila 27. decembra lansko leto, zaradi katere so sledilci v negotovosti glede njene naslednje poteze.

Vse skupaj lahko služi kot dober opomin

Medtem ko Nina molči, prihodnost njenega ugleda, knjige in njenega podcasta visi na nitki. V svetu vplivnežev na družbenih omrežjih, kjer je pristnost najpomembnejša, situacija Nine Gaspari služi kot opomin, da javne osebnosti niso imune na nadzor in da imajo lahko posledice domnevnih napačnih korakov večje in daljše posledice za njihovo kariero ter javno podobo kot bi si marsikdo mislil.