Našli so jo doma

Cindy Morgan se je poslovila v 69.letu starosti

S.Č.
8. 1. 2024, 11.23
Posodobljeno: 8. 1. 2024, 11.24
Deli članek:

Svet ob novem letu žaluje ob izgubi priljubljene igralke Cindy Morgan, znane po svojih nepozabnih vlogah v klasični komediji "Caddyshack" in revolucionarnem znanstvenofantastičnem filmu "Tron".

Profimedia
Cindy Morgan

V 69. letu starosti se je pot Cindy Morgan v svetu zabave končala. Policisti v Palm Beachu so za revijo People potrdili, da so 30. decembra v njeni rezidenci v Lake Worth Beachu na Floridi odkrili njeno truplo. Tja so se odpravili po klicu njene zaskrbljene sostanovalke, ki je ob vrnitvi domov s počitnic obstala pred zaprtimi vrati svoje spalnice, iz katere ni bilo odziva. Prestrašena zaradi nenavadnega vonja, ki je izhajal iz notranjosti, je hitro poklicala policijo. V šerifovem uradu so pozneje potrdili, da je Morganova umrla naravne smrti. Nazadnje so jo živo videli 19. decembra.

Opravljala je tudi delo vremenarke in DJ-ke

Cindy Morgan je leta 1980 pustila pečat na igralskem področju, ko je navdušila občinstvo s svojo upodobitvijo Lacey Underall v športni komediji "Caddyshack", ki si je filmska platna delila s komičnimi legendami, kot so Chevy Chase, Bill Murray, Rodney Dangerfield in Michael O'Keefe. Po tem uspehu je poleti 1982 dosegla nadaljnjo slavo z vlogo v znanstveno-fantastičnem filmu "Tron", kjer je oživela lika dr. Lore Baines in njenega Yorija.

Cindy, rojena v Chicagu poleti 1954, je na svoji poti do slave delala tudi kot vremenarka in DJ-ka, nato pa se je posvetila igralstvu. V osemdesetih in devetdesetih letih prejšnjega stoletja je s svojo prisotnostjo krasila televizijske zaslone in sodelovala pri projektih, kot sta "Bring 'Em Back Alive" in "Falcon Crest". Danes se je spominjamo kot dobre igralke in slavimo njene prispevke v svetu zabave.